Går for 1000

DAGLIGE ØKTER: Atle Nielsen trente hver dag i 2014, og har ingen planer om å gi seg med det.

DAGLIGE ØKTER: Atle Nielsen trente hver dag i 2014, og har ingen planer om å gi seg med det.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

GRUA: Nyttårsaften gjennomførte Atle Nielsen fra Grua sin treningsøkt nummer 365 i 2014.

Hver eneste dag i året som gikk har 31-åringen gjennomført en treningsøkt på minimum 30 minutter med moderat/høy intensitet. Det være seg langrenn, løping, sykkel, styrketrening eller yoga.
– Tanken om å trene hver dag kom snikende etter en god treningsperiode i januar. For hver økt jeg gjennomførte, fikk jeg ny motivasjon, sier han.

27. september 2016

– Planen var å stoppe mens leken var god på nyttårsaften, men så fant jeg ut at leken kan gjøres enda bedre. Nå går jeg for 1000 dager med trening. Det vil si at jeg skal trene hver dag til og med 27. september 2016, sier Atle Nielsen til Hadeland.
Han har nettopp gjennomført økt nummer 365. En solid løpeøkt på 14 kilometer.
– Jeg er glad for et beina tåler løpingen. Det betyr at jeg forhåpentligvis kan prøve meg på fotballbanen igjen til sommeren, sier mannen som til daglig jobber som journalist i Hadeland.
Han kommer opprinnelig fra Asker og spilte 3. divisjonsfotball på Føyka før han flyttet til Australia. Der ble det mediestudier og fotball på Eastern Suburb Tigers. Så fulgte en retur til Norge og fotballspill for Stokmarknes i Vesterålen.
– Jeg prøvde meg litt på Harestua/Grua da jeg kom til Hadeland, men en betennelse under foten gjorde løping og fotball umulig, sier Nielsen.
I sommer slapp skaden taket, og Atle satte seg nye mål. Han har også startet med løping igjen. Det store målet i 2015 er å slå Rune Meier og alle ordførerkandidatene på Viggaløpet i april. Til høsten prøver han seg på Hadsel helmaraton.

Maratonløp

Nielsen legger ikke skjul på at det har vært et maratonløp å trene hver dag i 365 dager.
– Jeg har hatt mye glede av treningsappen «sworkit». I starten så jeg ingen ende, men etter hvert har det blitt en vane. Nøkkelen er å planlegge. Det aller beste er å trene før jobb, sier Nielsen. Han prøvde på det samme i 2011, men klarte ikke å gjennomføre.
– Hva med sykdom?
– Jeg har stort sett holdt meg frisk, men det har vært noen tøffe økter med forkjølelse og feber. I tillegg har det vært utfordrende å trene i ferier på lange reisedager, sier Nielsen og innrømmer at uten en porsjon galskap og tvang er det ikke mulig å gjennomfør et slikt program. Det er også vært en motivasjonsfaktor å dele noen av øktene på Instagram.


Fakta


Navn: Atle Niesen
Alder: 31 år
Bor: Grua
Yrke: Journalist
Sivil status: Gift
Idrett: Alt mulig
Aktuell: Skal trene 1000 dager i strekk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags