Gå til sidens hovedinnhold

Mulig «tuftepark» i Lunner

Planlegger treningspark på Grua

Artikkelen er over 6 år gammel

GRUA: Fysisk aktivitet. Friluft. Lavterskel. Åpent for alle. Dette er et knippe uttrykk som hver for seg klinger godt i ørene til våre folkehelseorienterte folkevalgte. Sleng inn «vedlikeholdsfri» og «gratis», så nærmer det seg en samfunnsøkonomisk symfoni.
Selvsagt koster det penger å anlegge parken med apparater som er tenkt mellom Grua stasjon og Grua skole. Men bortsett fra tomten Lunner kommune har stilt til disposisjon, er det initiativtakerne i Hadeland MS-forening som tar ansvar for å finansiere treningsanlegget.

– Anlegg for absolutt alle

Så sent som i september fikk Stian Godli ideen om å få på plass en «tuftepark» på Grua. Et slikt anlegg, oppkalt etter grunnlegger og pådriver Lasse Tufte, består av en rekke apparater der utøveren bruker egen kroppsvekt under treningen. Det har siden 2012 blitt bygget flere slike parker i Norge, og Godli mener Grua er moden.
– Denne treningsformen vil være tilgjengelig for alle. Fra ung til gammel. Fra dårlig trent til sprekinger. Med tanke på den sentrale beliggenheten, ved tog- og bussforbindelser, blir dette et anlegg for hele Hadeland. I tillegg er det både skole og barnehager like i nærheten, forteller han, som er ungdomskontakt i MS-foreningen.
– Vi mener også at det er på tide at befolkningen på Grua får et nytt tilbud. Stedet har havnet litt i bakleksa, mener Bente Godli, foreningens leder.
Hun forteller trening er viktig for mennesker med multippel sklerose (MS). Men at det er folkehelse i sitt videste begrep de har i tankene når de nå jobber for å realisere treningsparken.

– Positiv kommune

Initiativtakerne har vært i møter med kommunens ledelse.
– De har vært veldig positive til planene våre, og stiller tomt til disposisjon. Det er vi veldig glade for, sier Stian Godli.
Totalbudsjettet for prosjektet er litt over 350.000 kroner. Ifølge MS-foreningen har de fått tilsagn på 200.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal.
– I tillegg har mange sagt seg villige til å stille opp på dugnadsarbeid. For å komme i mål økonomisk har vi sendt brev til flere lokale bedrifter og stiftelser, sier Bente Godli.
Målet er åpning i 2015.
– Det er ingen tvil om av vi skal få dette til, sier Stian Godli bestemt.

Kommentarer til denne saken