FAU ber barna gå til skolen

PASSET PÅ: Trine Lippert og Trine Forfod var to av foreldrene i FAU som mandag morgen sørget for trygg avhending av skolebarn.

PASSET PÅ: Trine Lippert og Trine Forfod var to av foreldrene i FAU som mandag morgen sørget for trygg avhending av skolebarn.

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag morgen holdt FAU ved Trintom skole trafikksikkerhetskurs da foreldrene slapp av sine små håpefulle til ny skoleuke. Oppfordringen er klar: La barna gå.

DEL

GRAN: Det sier leder i FAU ved Trintom, Tea Breivik Knutsen, som var med på kurset mandag morgen.

– Foreldrene var utrolig imøtekommende og satte pris på tiltaket, siden det tross alt dreier seg om deres egne barn, sier Breivik Knutsen.

Få færre biler

At FAU sto klare til å møte foreldre som kjørte barna til skolen hadde flere årsaker. Den ene var at de ønsket fokus på at det er en relativt liten parkeringsplass, og at det derfor kan være greit å parkere ordentlig og synlig før dørene åpnes og barna slippes av gårde.

– Mange foreldre har det travelt og vi ville vise hvor liten parkeringsplassen blir når det er mange som kjører, sier Breivik Knutsen.

Det andre aspektet ved aksjonen var å få foreldre som bor relativt nærme skolen om å la ungene gå til skolen.

– Dette handler jo til sjuende og sist om å få til en trygg skolevei for barna, så jo færre som kjører barna til skolen jo bedre. Vi oppfordrer derfor foreldrene til å etablere gågrupper for barna, hvor de går sammen til skolen. Da er de mer synlige, og dermed tryggere, sier Tea Breivik Knutsen.

Artikkeltags