Restaurantprosjekt ga 13.000 kroner i klassekassa – neste år blir det tur

STORT SELSKAP: Med 97 gjester hadde 6. trinn på Trintom en stor oppgave.

STORT SELSKAP: Med 97 gjester hadde 6. trinn på Trintom en stor oppgave. Foto:

6. klasse på Trintom skole gjorde litt av en innsats for å skaffe inntekter til skoletur neste år. Det ble 13.000 kroner i klassekassa.

DEL

Nylig inviterte de foreldre og besteforeldre til selskap i gymsalen. Under kyndig veiledning og masse initiativ laget elevene treretters middag som ble servert på pent dekket bord.

Gjestene fikk servert melonterninger med spekeskinke og ost til forrett. Hovedretten besto av enchiladas med kylling i enchiladas og tacokrydder med blandet salat, nachochips og rømme. Til dessert fikk gjestene Daim sjokolademousse med mandarin og bringebær.

– Klassen hadde stekt opp kyllingkjøttdeig i mat- og helsetimene i forkant, og fryst det ned. Barna rigget salen til restaurant, tilberedte maten, serverte og ryddet, forteller Ina Christine Wille, en av foreldrene som bisto.

Imponerende 97 gjester fikk servering av sjetteklassingene, og prosjektet ga en inntekt på 13.000 kroner, inkludert loddsalg. Turen i sjuende klasse går til Beitostølen.

Artikkeltags