Tine Øverlier foreslås som kandidat til styret i Trygg Trafikk

Til Trygg rafikk?: Tidligere lokalpolitiker Tine Øverlier (Ap) er foreslått som nytt styremedlem i Trygg Trafikk. Valget skjer organisasjonens landsmøte 9. april.

Til Trygg rafikk?: Tidligere lokalpolitiker Tine Øverlier (Ap) er foreslått som nytt styremedlem i Trygg Trafikk. Valget skjer organisasjonens landsmøte 9. april. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et enstemmig kommunestyre i Gran har foreslått Tine Milda Øverlier som kandidat til styret i Trygg Trafikk.

DEL

Trygg Trafikk har bedt sine medlemmer, deriblant Gran kommune, om å komme med forslag på kandidater til organisasjonens styre for perioden 2019–2021.

Styremedlemmene skal velges under Trygg Trafikks landsmøte, 9. april.

Styrets leder, to styremedlemmer og ett varamedlem på valg.

Det var Lars Erik Flatø (Ap) som foreslo Tine Øverlier da kommunestyret behandlet henvendelsen fra Trygg Trafikk torsdag.

Slik lyder hans begrunnede, og vedtatte forslag: Tine Øverlier er en meget engasjert, erfaren og kompetent kandidat ‐ og som forholdsvis fersk pensjonist har hun også tilstrekkelig kapasitet til å kunne skjøtte vervet på en god måte.

Tine har fire perioder bak seg som medlem av kommunestyre og formannskap (Gran og Lunner). Den siste perioden fram til 2015 var hun også leder av planutvalget i Gran kommune.

Øverlier har vært lærer i grunnskolen i 17 år. Hun arbeidet i Norges handikapforbund fra 1987 til 1993. Deretter i Sosialdepartementet, Helsedirektoratet og Barne‐ og familiedirektoratet. I denne perioden jobbet hun spesielt med tilrettelegging i samfunnet for personer med funksjonsnedsettelser, universell utforming og likestilling i samfunnet for alle.

Hun har et uttrykt engasjement for trafikksikkerhet og tilrettelegging for myke trafikanter, og er særlig opptatt av at barn skal kunne ferdes trygt i nabolaget, til skole og venner.

Artikkeltags