Tull og tøys med 50 deltakere på kirkekonserter

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ble svært opprørt da jeg så Dagsnytt 18 i kveld, der representanten fra Høyre ikke på noen som helst måte klarte å forklare hvorfor det nå bare skal være 50 publikummere på konsertene før jul. For ordens skyld: jeg har aldri vært noen ivrig deltaker på slike førjulskonserter, men vet jo hvor mye disse konsertene betyr for dem som velger å gå på dem.

Jeg har stort sett vært enig med myndighetenes håndtering av denne pandemien, men dette konsertgrepet er etter min oppfatning helt borte i natta. Representanten fra Høyre forklarte at siden det er benker i ei kirke, vil folk «skli mot hverandre», slik at folk dermed ikke kan holde aktuell avstand. Erik Hillestad fra Kulturkirken Jakob er en kultivert og mild person, men det virka på meg som om han hadde litt problemer med å holde maska da representanten fra Høyre brukte «skliprinsippet» som et argument.

Etter min oppfatning er det hjelpeløst å bruke dette som et argument når for eksempel følgende løsning til dette kan være:

Gjør innkjøp av bjelker på 10 x10 cm (4x4 tommer) og kapp dem opp i passelig lengde. Deretter legges bjelkene i kirkebenken, som vist under i illustrasjonen, der de skraverte feltene representerer benker. Det blir sjølsagt feil forhold mellom ledig plass og bjelke i denne skissa, men prinsippet burde være greit å forstå. (Jeg vil gjerne se den som sklir opp og setter seg på en slik bjelke)

Når konserten så er over, kan en lokal representant med langt framskreden ved-sjuke få skjære opp og kløyve bjelkene. Så kan de puttes i sekker og kjøres ut til eldre og syke som sikkert gjerne vil ha gratis ved.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken