Nå kan du få turistinformasjon på Granavollen

TURISTVERT: Bendik Simensen viser fram noen av brosjyrene han gir ut.

TURISTVERT: Bendik Simensen viser fram noen av brosjyrene han gir ut. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg gir mange råd og tips i løpet av en dag, sier turistvert på Granavollen, Bendik Simensen.

DEL

GRANAVOLLEN: For første gang i historien er det nå turistkontor på Granavollen. Hver dag i sommer (bortsett fra mandager) står Bendik Simensen og Marit Gamme klare for å gi turister, men også hadelendinger tips om store og små attraksjoner som er verdt et besøk på Hadeland.

Tett samarbeid

– Det er folksomt på Granavollen. Spesielt på sommerstid. Ved å ha et turistkontor får vi avlastet aktørene på Granavollen mer. I tillegg har det nå også blitt toalettmuligheter her, forteller Mette Stenersen, markedskoordinator for Gjøvikregionen Hadeland Ringerike reiseliv.

Turistinformasjonen på Granavollen er finansiert av Oppland fylkeskommune og ligger i Kommunehuset. Fra før av drifter Gjøvikregionen Hadeland Ringerike reiseliv turistinformasjonen på Hadeland Glassverk og på Gjøvik.

TURISTINFORMASJON: Bendik Simensen, Mette Stenersen og Jane Dahl Sogn er glade for at det nå har blitt turistinformasjon på Granavollen.

TURISTINFORMASJON: Bendik Simensen, Mette Stenersen og Jane Dahl Sogn er glade for at det nå har blitt turistinformasjon på Granavollen. Foto:

– Vi ser absolutt behovet for å ha turistinformasjon på Granavollen. Vi har et tett samarbeid med aktørene her, men også Randsfjordmuseene, Gran kommune og Pilgrimssenter Granvollen, forteller Stenersen.

Trives som turistvert

Turistvert Bendik Simensen forteller at turistene som er innom både er positive og nysgjerrige.

– Turistene vet at det er noe her på Granavollen, men hva som er her har de ikke alltid like mye informasjon om. I tillegg til å veilede dem rundt på Granavollen, gir jeg dem også tips om andre turistattraksjoner på Hadeland, forteller han.

INFORMASJON: Det er å få turistinformasjon på norsk, engelsk og tysk ved turistinformasjonen på Granavollen.

INFORMASJON: Det er å få turistinformasjon på norsk, engelsk og tysk ved turistinformasjonen på Granavollen. Foto:

Han trives godt i jobben som turistvert.

– Det er veldig givende å jobbe her. Det å møte mange nye mennesker og føle at jeg er til nytte er moro. I tillegg har jeg inntrykk av at det er mange turister og at attraksjonene går bra, forteller Simensen.

Stor pågang

Det er noe daglig leder ved Pilgrimssenter Granavollen, Jane Dahl Sogn kan bekrefte.

– Vi har hatt en eventyrlig vekst og opplever stor pågang. På bakgrunn av dette har vi utvidet åpningstidene og bemannet ekstra i sommer, forteller hun.

Artikkeltags