Samtale om ensomhet på biblioteket i kveld

ENSOMHET: Wenche Nyaas (til venstre) og Hilde Grøndahl Tangen inviterer til samtale om ensomhet.

ENSOMHET: Wenche Nyaas (til venstre) og Hilde Grøndahl Tangen inviterer til samtale om ensomhet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Førstkommende tirsdag skal blant annet ordfører Willy Westhagen snakke om ensomhet på Gran bibliotek, i forbindelse med årets TV-aksjon for Kirkens bymisjon.

DEL

Årets TV-aksjon har fått tittelen «Mindre alene sammen». Undertittelen «Jeg kan ikke huske sist noen sa navnet mitt», forteller at årets TV-aksjon handler om ensomhet og folk som havner litt utenfor. Årets aksjon har som mål å skape 700.000 nye møter mellom mennesker.

Ensomhet blir også tema på møtet tirsdag 9. oktober på Gran bibliotek.

Uformell samtale

– Vi skal ha en uformell samtale om et alvorlig tema. Vi har satt sammen et panel bestående av folk som kommer i kontakt med folk som kanskje opplever ensomhet. Det finnes helt sikkert noen i vår kommune også, sier Hilde Grøndahl Tangen.

Hun er både leder i Gran frivilligsentral og leder for TV-aksjonen, som arrangerer samtalekvelden sammen med Gran bibliotek.

– Da Hilde spurte om vi kunne ha et slikt arrangement her, tenkte jeg at det passet veldig godt. Biblioteket er et ufarlig sted som er åpent for alle og de fleste opplever som et godt og trygt sted å være. Her møter vi ofte folk som kommer innom bare for å slå av en prat, fordi mange av de naturlige møtestedene har blitt borte, forteller biblioteksjef Wenche Nyaas.

Bli mer bevisst

I panelet sitter ordfører Willy Westhagen, diakon i Gran, Ruth Kari Sørumshagen, elevrådsleder Ole Gustav Morstad fra Hadeland videregående skole, Kari Roll-Matthiesen (nestleder i Stiftelsen Gran frivilligsentral) og rådgiver Jeanine Brenna fra Kirkens bymisjon. Redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen er ordstyrer.

Møtet er åpent for alle, og håpet er å gjøre folk mer bevisst på å se hverandre.

– Det er viktig for folk å føle at noen bryr seg om deg. Å bli sett er det som former deg som menneske. Det gjør i alle fall noe med meg når noen sier at de ikke kan huske sist noen sa navnet deres, sier Grøndahl Tangen.

Artikkeltags