Årets TV-aksjon: – Vil skape møter som endrer liv

SAMLET: Kommunekomiteene for TV-aksjonen var nylig samlet til oppstartsmøte.

SAMLET: Kommunekomiteene for TV-aksjonen var nylig samlet til oppstartsmøte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med årets TV-aksjon lokalt er i gang. Pengene som kommer inn i år går til Kirkens Bymisjon.

DEL

Kommunekomiteene for Gran, Lunner og Jevnaker møttes nylig til oppstartsmøte på Gran rådhus.

– Kommunekomiteene for TV-aksjonen er selve kjernen i organiseringen. Uten den positive holdningen og innsatsviljen fra kommunene hadde ikke TV-aksjonen vært mulig å gjennomføre, sier fylkesaksjonsleder Wiggo Slåttsveen i en pressemelding.

Økte forskjeller

Årets tema er «utenforskap».

Under møtet ble dette ble presentert av Kari Gran fra Kirkens bymisjon.

– Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor, sa hun og påpekte at det er mange måter å være utenfor på.

– Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen, fortsatte hun.

Vil endre liv

Med årets TV-aksjon ønsker Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv.

– Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er så viktig. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer. Pengene som samles inn skal skape 700.000 møter mellom mennesker, fortalte Gran.

TV-aksjonen

  • TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 21. oktober.
  • Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere samfunn ved å åpne dører og skape flere møtesteder for mennesker som har falt utenfor.
  • NRK TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Kilde: TV-aksjonen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken