Innbrudd i barnehagen

OPPGITT: Daglig leder i Grua barnehage, Lene Nordberg, er oppgitt over at noen bryter seg inn i en barnehage.

OPPGITT: Daglig leder i Grua barnehage, Lene Nordberg, er oppgitt over at noen bryter seg inn i en barnehage.

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Lene Nordberg kom på jobb i Grua barnehage onsdag morgen, ble hun bestyrtet.

DEL

GRUA: Den første ansatte som kom på jobb onsdag var på plass klokka 6.30. Hun merket ikke noe uvanlig. En time og et kvarter senere kom daglig leder Nordberg.

– Jeg skulle inn på kontoret mitt og skjønte ingenting da døra var låst. Jeg låser nemlig aldri den døra. Derfor trodde jeg først at det var noen av de ansatte som tullet med meg. At det kanskje var en overraskelse bak døra. Likevel hadde jeg en litt vond følelse, så jeg ba en av de andre bli med meg inn da jeg låste opp, forteller Lene Nordberg.

Skåret ut vindusruta

Synet som møtte henne da hun åpnet døra fikk henne til å begynne å gråte. Der hadde det vært innbrudd i løpet av natta og alt lå hulter til bulter.

– Jeg ble helt satt ut, men fikk ringt politiet med en gang, sier Nordberg.

Politiet kom til stedet like etterpå og sikret spor. Det ser ikke ut til at noe av stor verdi som er stjålet fra barnehagen. Bare et par eldre pc-er er borte.

I tillegg er det en del ødeleggelser. Tyvene har skåret ut vindusruta for å komme seg inn. De har også røsket ut kontakta til internettilkoblingen. Ruteren er ikke stjålet.

– Det ser rett og slett ut som om de har vært mest ute etter å rote mest mulig, sier styreren.

Tok med tung safe

At det må ha vært flere med på innbruddet, er det ingen tvil om. Tyvene tok nemlig med seg en meter høy safe ut gjennom vinduet. Denne ble funnet igjen ca. 100 meter unna, i en skråning.

– Det var ikke noe av verdi i denne, bare sensitive papirer. Til alt hell har de ikke tatt noen av disse, bare slengt dem utover. Dermed kunne de plukkes opp igjen, sier Nordberg. Hun er overrasket over at innbruddstyvene greide å få med seg den tunge safen gjennom vinduet.

– Den må jo veie 150–200 kilo, så det var ikke bare enkelt.

Nå håper barnehagestyreren, som startet Grua barnehage høsten 2014, at noen kan ha observert noe i nærheten av barnehagen i løpet av kvelden/natt til onsdag.

– Det føles ekkelt å vite at noen har vært i barnehagen vår, på kontoret mitt, sier Nordberg. Hun forteller at de ansatte har snakket med barna om det som har skjedd.

– Vi har prøvd på beste måte å fortelle slik at ungene ikke skal blir redde, og orienterer også foreldrene, sier Lene Nordberg.

Artikkeltags