Ufint, Morten Hagen

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Gruppelederen i Bygdelistas kommunestyregruppe, Morten Hagen, skriver i et innlegg dagen etter kommunestyremøtet at 13 av kommunestyrets medlemmer prioriterer sin egen godtgjørelse framfor barna i Vesleskogen barnehage. Med særlig vekt på at det gjelder alle åtte i arbeiderpartiets gruppe.

Bygdelistas forslag gikk på å legge inn i budsjettet en post på 150.000 kroner til Vesleskogen barnehage.

Den økte kostnaden ville Bygdelista dekke inn ved reduserte godtgjørelser til politikerne, med følgende formulering: «Reduksjon politikergodtgjørelse; ordførergodtgjørelse reduseres fra 95 % til 85 % av stortingsrepr. godtgjørelse. Alle andre politikergodtgjørelser vil reduseres tilsvarende».

LES OGSÅ: Bygdelista prioriterer barnehage over politikergodtgjørelse

Det siste leddet er automatikk, fordi møtegodtgjørelser er en prosentandel av ordførers lønn. For møte etter «høy sats», som gjelder blant annet for møter i kommunestyret, er satsen for tiden 1880 kroner minus skatt. Jeg tror ingen av dem som stemte mot forslaget gjorde det av egen grådighet. Jeg ville i hvert fall stemt for hvis det ikke hadde gått på ordførers lønn. Jeg tror neppe det er noen som har stilt til valg på grunn av utsiktene til møtegodtgjørelse. En forskjell på 188 kroner per møte, minus skatt, kunne sikkert alle vært med på. Jeg kunne i hvert fall.

Ordførerens lønn vil bli redusert med nesten 8000 kroner per måned. Det synes altså Bygdelista, og noen til, er helt greit. Hvis en ansatt i en virksomhet hadde fått en slik lønnsreduksjon ville arbeidsretten vært neste. Randi Eek Thorsen gikk for øvrig frivillig ned 10 % i lønn da hun tiltrådte i 2019.

Så ja, jeg stemte mot dette.

Det kan stilles spørsmål ved om noen er tjent med at politikerne selv forsøker å skape inntrykk av at kommunalpolitikere er mer opptatt av å mele sin egen kake, enn å tjene bygdefolkets interesser. Jeg tror at den politikerforakt som trigges av slike utspill rammer alle folkevalgte, kanskje mest Bygdelistas egne representanter. Jeg tror at bygdefolk flest er lei av alle sleivspark og forsøk på å stille meningsmotstandere i et mest mulig ugunstig lys.

Uenighet i sak og prioriteringer burde ikke ledsages av ufine kommentarer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken