Østre Toten: – Ulven ble skutt ved 05.00-tiden i dag tidlig, bekrefter Jon Petter Bergsrud, rovviltkontakt i Statens naturoppsyn overfor Hadeland rett før klokka 08.00 mandag morgen. Han var på veg til fellingsstedet da Hadeland var i kontakt med ham.

Bergsrud forteller at det er ei tispe som er skutt.

– Mye tyder på at det er den samme ulven som har tatt all sauen, svarer Bergsrud på spørsmål om det er den mye omtalte ulven som nå er tatt.

Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn sier også at alt tyder på at det er riktig ulv som er felt.

– Det er ei tispe, skutt i det verste skadeområdet mens den jaktet sau, sier han.

– Vi har DNA- prøver fra før, slik at vi vet hvilket individ det er som har tatt sau. Nå tar vi DNA-prøver av den felte ulven, og sender disse til analyse, sier Steinset. Han anslår at det vil ta noen dager før endelig bekreftelse foreligger.

LES OGSÅ: - Noen vurderer å gi seg 

– Det er litt for tidlig på dagen for champagne, ellers skulle vi ha sprettet den, sier landbruksminister Jon Georg Dale på telefon ved 08.00-tiden mandag morgen.

 

–Jeg fikk nyheten fra Kjetil Ulset i Gran saubeitelag for et kvarter siden, sier Dale som, med et lite forbehold, regner med at det er skadeulven som nå er tatt.

– Dette er en god nyhet, følger statsråden opp.

– Vi er mange som har følt med beitebrukerne på Hadeland i sommer. Nå jobber vi for å finne en økonomisk løsning for alle som har lidd tap, sier Dale.

LES OGSÅ: Mulig forskudd til blakke sauebønder 

Jaktleder Kjell Bakken forteller til OA at et nytt fellingsforsøk ble igangsatt søndag, etter at en rekke sauer ble funnet skadet og drept etter nytt ulveangrep samme dag.

– Jakta har pågått siden i går, med unntak av de mørkeste timene i natt. Jaktlaget har gjort en kjempejobb! Ulven ble skutt med et velrettet skudd av en jeger på post. Det var hunder i beredskap, men det ble ikke nødvendig, forteller Bakken.

SE VIDEO:

SE VIDEO:

LES OGSÅ: Ikke en sesong til med russisk rulett for sauenæringa

Fylkesmannen i Oppland meldte mandag ettermiddag at fellingstillatelsen på en ulv er forlenget i to uker, i påvente av resultatet av DNA-analysen og det omfattende skadeomfanget i saken.