Hadelending omkom i utforkjøring - er identifisert

Politiet rykket ut på melding om utforkjøring natt til torsdag. En bil med to personer hadde kjørt av vegen

Politiet rykket ut på melding om utforkjøring natt til torsdag. En bil med to personer hadde kjørt av vegen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En person mistet livet da en personbil kjørte av vegen onsdag kveld. Ytterligere en person er kjørt til legevakt.

DEL

GRUA: Ulykkesstedet ligger cirka 500 meter øst for utgangen av Lunnertunnelen på en grusveg som har vegforbindelse til utfartsparkeringen på Brovoll. Vegen går parallelt med E16. 

– Bilen har kommet over en bakketopp og da den skrenset i en sving, kjørte den utfor veien og landet på taket. Det var to personer i bilen. En av dem ble bekreftet omkommet på stedet. Den andre er kjørt til legevakten med lettere skader, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til NTB.

Politiet har foreløpig ingen formening om hvorvidt bilen har svingt av E16 for å komme seg på grusvegen, eller om den har kjørt på grusvegen i lengre strekning.

Hadelendinger i bilen

Svarstad opplyser til Hadeland klokka 05 torsdag morgen at de to som var i bilen, en mann i 30-årene og en ung kvinne i slutten av tenårene, er hadelendinger. Mannen som var fører av bilen, omkom i ulykken.

Begge er i følge politiet hjemmehørende i Lunner kommune. Relasjonen mellom fører og passasjer er uklar.

– Det er for tidlig å si noe om omstendighetene rundt og årsaken til ulykken, sier Svarstad.

Politioverbetjent Jan Erik Solberg ved Gran og Lunner lensmannskontor bekrefter at omkomne er identifisert, og at pårørende er varslet.

– Det er foreløpig ikke aktuelt å frigi navnet på omkomne, sier Solberg til Hadeland ved 12-tida torsdag.

Ulykkesgruppe har undersøkt ulykkesstedet

Politiet fikk melding om ulykken, som fant sted på en grusvei parallelt med europavei 16 ved Lunnertunnelen klokka 22.21 onsdag kveld.

– AMK ankom først, opplyser Svarstad. AMK ble varslet fra ulykkesbilen, og varslet videre til politiet.

– Ifølge loggen var vi på stedet klokka 22.42 med den første patruljen, mens patrulje nummer to ankom 23.40, sier overbetjent Solberg til Hadeland.

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen kom til stedet i løpet av natta, og har sammen med politiet gransket området der ulykken fant sted og kjøretøyet som er involvert.

Ulykkestedet fotografert ved 06.30-tida torsdag morgen. Politiet og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen var ferdige på stedet. Bilens hjulspor er markert i grusvegen som går parallelt med E16.

Ulykkestedet fotografert ved 06.30-tida torsdag morgen. Politiet og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen var ferdige på stedet. Bilens hjulspor er markert i grusvegen som går parallelt med E16. Foto:

Ved 06-tida torsdag morgen var nødetatene ferdig med sitt arbeid på åstedet. Hjulsporene fra ulykkesbilen er merket opp i grusen på vegen, og det er vrakrester rundt ulykkesstedet. Bilen ble fjernet av bergingsmannskaper.

– Ulykken etterforskes rutinemessig. Vi forsøker å få en prat med passasjeren torsdag, opplyser politioverbetjent Jan Erik Solberg ved Gran og Lunner lensmannskontor. 

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på plass og gransker området der ulykken fant sted og kjøretøyet som er involvert.

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på plass og gransker området der ulykken fant sted og kjøretøyet som er involvert. Foto:

Tips Oss
SMS/MMS: hltips til 2005 EPOST: tips@hadeland.no TLF: 61 31 31 32

Artikkeltags