Gå til sidens hovedinnhold

Underet i Røykenvik

Innsendt

Årets Operafest Røykenvik er historie. Ildsjelene med ufattelig pågangsmot, Eli Kristin, Morten og Elin (i våre dager er vi på fornavn, må vite), sammen med styret og et imponerende lokalt frivilligkorps, er blitt erfarne arrangører som har brakt Eli Kristins unike visjoner til formidabel suksess for tredje gang. Dermed er Operafest Røykenvik etablert som en tradisjon.

LES OGSÅ: Operafest har brukt 250.000 kroner ekstra på smittevern og stenger baren: – Her skal det være trygt å gå på opera

OA-redaktør Erik Sønstelie sørget tabloidraskt for at en meget velskrevet omtale av underet i Røykenvik lå klar på nettet nesten før tribunene var tømt. Hans velvalgte sluttord må gjentas:

«Operafest Røykenvik har noe av den samme unike kvaliteten, og dermed også noe av det samme potensialet over seg, som Peer Gynt-spelet på Gålå har. Det er noe hele regionen må dra sammen om for å utvikle.» OA har en klok redaktør.

Siste setning er særlig viktig å merke seg. For jeg undrer om vertskommunen og regionen fatter hvilken gullkantet kulturperle Opera Røykenvik vitterlig er. Med potensial til å nå det meste av landet, og utlandet. Forespørsler er allerede registrert.

Da undrer jeg videre på hvor lenge de nevnte ildsjelene vil orke å stå på uten full støtte, velvilje og oppbakking fra nærmiljøet på alle nivåer.

Les også

Thomas (52) og Marit (54) brøt kulturtørken med operafest: – Endelig får vi litt ekte 3D

Det finnes trolig uenighet om operafesten både politisk og på grasrotnivå, med hensyn til både omfang og kostnader. Jeg imøteser gjerne en saklig debatt om lokalt kulturliv på kort og lengre sikt. Men uten å konkretisere, så er jeg overbevist om at de mange lokale kulturperlene som blomstrer rundt om i landet vårt, lever og utvikles først og fremst fordi det står et samlet lokalmiljø bak.

Bildeserie

SE BILDENE: Disse møtte vi på Operafest Røykenvik: – Operaen er starten på sommeren!

Hvis slikt fellesskap i et lokalmiljø mangler, er jeg redd vi kan erfare det skandaløse at operafesten i Røykenvik flyttes til en annen kommune eller region. Noe som sjølsagt ikke må skje. Så min visjon er en kommunal fellesdugnad på alle nivåer som kan utvikle og løfte operafestivalen til nye og uante høyder. Ildsjelene, de frivillige og hele regionen fortjener det.

Les også Terningkast 5

Perlefiskerne ved Randsfjorden fikk det de håpet på: Stor kunst og en solfylt sommerkveld uten munnbind og frykt

Kommentarer til denne saken