2022 er Frivillighetens år, og på Hadeland, som ellers i landet, florerer det av fristende tilbud til hva barn og unge kan fylle sin fritid med. Ung husflid er bare en av så mange.

Men, aller først skal det være noen velfortjente ferieuker sammen med resten av familien. Siste skoledag for dette skoleåret er historie, noen har fått sine vitnemål som forteller i klartekst hvordan innsatsen har vært. For mange familier har ferieplanene vært usikre, kanskje lagt for mange år siden, men måtte vike for pandemirestriksjoner. Om bare familien har sine pass i orden nå, blir det kanskje en etterlengtet tur til fjerne strøk, til sol og varme?

Men, vi vet også at alle de fine ferieukene går så forsvinnende fort, og før vi rekker å snu oss, er det august og skolestart igjen.

Da legges høstens kabal i de tusen hjem.

Ettermiddager og kvelder fylles opp. Hvem skal på turn, hvem skal på 4H, eller var det kor den kvelden? Hvem skal på fotballtrening og var det ikke denne kvelden det var teater? Det kan bli to ting på samme dag, og mange har bare en bil, hvordan skal de få alt dette til å gå i hop? Dyrt blir det også, om man skal være med på alt som tilbys. For noen blir det tårer og harde prioriteringer. Og noen vil bare være hjemme også.

Hadeland Husflidslag er en av de mange frivillige organisasjonene som frister familiene til å bli plottet inn i de ulike aktivitetskalendere.

Ung Husflid er for barn og unge opp til det året du fyller 25 år, men vi forsøker helst å nå fram til gutter og jenter i alderen 9–13 år. Ung Husflid gir barn og unge mulighet til å leke med materialer, lære og ha det gøy i trygge omgivelser. De får prøve seg i ulike håndverksteknikker, og kjenne på mestringen i å lage ting selv, ikke bare kjøpe og kjøpe. Gjenbruk og holdbart er jo mer populært enn noen gang.

Fra høsten 2022 er det Tone Barvik-Molstad som blir leder for Ung Husflid i Hadeland Husflidslag. Hun har vært med i dette arbeidet også tidligere. Ta kontakt med henne hvis du har spørsmål og for påmelding.

Oppstart for høsten 2022 er allerede onsdag 24. august, og det planlegges for samlinger i kommunehuset på Granavollen annenhver onsdag.

En pose med diverse utstyr kan kanskje friste til de som får plass på denne aktiviteten og melder seg på. Vi setter strek etter bare åtte deltakere.

Frist for å melde seg på til høstens Ung Husflid er 19. august.

Men før dette, er det to herlige feriemåneder!

GOD SOMMER!