Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom frykter de får det tøffere enn foreldrene

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En undersøkelse blant ungdom i Viken og Oslo viser at de er bekymret over egen mulighet i arbeidslivet, etter korona-pandemien. De frykter at mange i egen generasjon faller utenfor arbeidslivet.

Undersøkelsen er basert på intervjuer med 1000 unge mellom 15 og 29 år og ble gjennomført i desember 2020 av Opinion på vegne av NHO.

Ungdommen er framtiden. Dette er signaler vi må ta på alvor. Vi har et ansvar for å gi de unge på Hadeland en tro på framtiden og mest av alt sikre at de har jobber å gå til. Vi i NHO vil bidra med å ta ansvar for dette. Det bør skapes 50.000 nye jobber i Viken de neste ti årene. Flere hundre av disse av disse jobbene må komme på Hadeland.

LES OGSÅ: Lars-Amund (26) starter opp ny praksis på Hadeland: – Det var ingen tvil om at jeg skulle tilbake hit

Halvparten av de spurte ungdommene i Viken og Oslo frykter at unge faller langvarig utenfor arbeidslivet grunnet korona. Vi har et ansvar for å gi de unge i Viken tro på framtiden. Koronakrisen har forsterket utfordringene. Selv om krisen har truffet bredt, er unge blant gruppene som er særlig utsatte. Vi må gjøre det vi kan for at våre unge som har blitt ledige, ikke faller langvarig utenfor arbeidslivet.

Fram til i dag har generasjonene fått det bedre enn den forrige. Når ungdommen nå frykter at de får det verre enn foreldrene sine, så er det et signal vi må ta på alvor. Vår framtidige jobb- og verdiskaping avhenger av denne generasjonen. De er framtidens jobbskapere, de er framtidens arbeidstakere.

Les også

Hadelandsbedrift skal produsere laderobot for elbiler – betyr 40 nye årsverk i Mohagen

Det kan bli et vanskeligere arbeidsmarked i Viken fremover, der bransjer som har vært gode på inkludering og som har sysselsatt personer med lavere formelle krav, som reiseliv, service og handel, er hardt rammet. Derfor vil jeg anbefale dem som lurer på det til å ta en utdanning.

Ungdom har et ansvar for å ta utdanning og sørge for at de har kompetansen de trenger for framtiden. Snart er det søknadsfrist for videregående opplæring og høyere utdanning. Hvert år spør NHO sine medlemsbedrifter om hva slags kompetanse bedriftene trenger. Svarene pleier å være –ungdom med realfag og ingeniørfag og ungdom med et fagbrev.

Les også

Lise (26) har hatt hjemmekontor siden mars: – Jeg må innrømme at det begynner å bli ensomt

Digitaliseringen og kravene om bærekraft og grønn omstilling, gjør at nye ansatte med rett kompetanse og høy motivasjon står høyt på mange arbeidsgiveres ønskeliste. Mange bedriftsledere leter nå etter lærlinger som har gått bygg- og anleggsteknikk, elektro og datateknologi eller teknologi og industrifag. Akkurat nå i koronatiden er det vanskelig for hoteller og restauranter, men matfagene har stort mangfold og har mange ulike lærebedrifter. Dessuten vil denne bransjen kunne rekruttere igjen når smittevernstiltakene er fjernet og de kan drive mer normalt.

Les også

En av Lunners største bedrifter selger bygget og flytter ut av Hadeland: – Å flytte er det beste for bedriften

Ingen kan spå om fremtiden, pandemien har vist oss det. Men det som er helt sikkert er at fremtidens arbeidsplasser er kompetansebaserte og at utdanning er en forutsetning for å kunne delta i fremtidens arbeidsliv.

Kommentarer til denne saken