Aurora Vindorum: Å være ung i dag

Aurora Vindorum

Aurora Vindorum

Av
DEL

InnsendtUngdommen er det stadiet i livet der du ikke lenger er et barn, men ennå ikke voksen. Det å være ung i dag er ikke alltid så enkelt som man skal ha det til å være. I denne tiden er det mange gutter og jenter som sliter, de har altfor mye å tenke på. Ikke bare maset om utdanning og valg av skoler og liknende, det er så mye som forventes av oss, mange valg vi må ta, og press fra alle kanter.

Vi må helst ha en jobb ved siden av skolen for å tjene litt egne penger, bil- og moped-lappen må helst være i boks så fort som mulig og vi bør være i god fysisk form og trene regelmessig. Vi må også være den perfekte venn for andre, være gode forbilder for de yngre, og ansvarlige, lovende og flotte ungdommer i de voksnes øyne.

Spør du eldre mennesker om hva de synes om ungdommen i dag, svarer vel de fleste at når de var unge var de ikke like ille som de er nå. Men det de ikke forstår er at alle ungdommene i dag er ikke så ille som de tror. Det er ikke alle som røyker, drikker, bruker en eller annen form for narkotika, gjør hærverk, er frekk i kjeften, stjeler og skulker skolen osv.

Det finnes faktisk mange ungdommer som heller velger å sitte hjemme i helgen for å gjøre ferdig neste ukes hjemmelekser, eller lese til en prøve, enn å dra på alle mulige fester. Alle ungdommer er forskjellige, akkurat som alle andre her i verden.

Det må være grunn til at mange gamle sier «ungdom i dag» som om det er en dårlig ting. Vi er ikke helt som de var, men det er jo ikke bare dårlig. Mange tror kanskje at disse menneskene var helt uskyldige som unge, og at de aldri gjorde annet enn å være på skolen, gå rett hjem for å spise middag, gjøre lekser, og deretter hjelpe mor med husarbeidet. Jeg tror kanskje at noen faktisk levde sånn, men hvem kan vel like å leve sånn hver dag?

Alle vil ha fritid, og kanskje er de også litt «ville» ungdommer av og til. Kanskje de også ville motsi læreren en dag, snike litt i køen, eller være lenger ute enn det de egentlig har lov til. Jeg tror at sånn var det nok litt, men på den tiden var det ikke akseptabelt å oppføre seg sånn, og du ble sett på som uforskammet.

Noe av det verste som kunne skje i livet, var at du endte opp uten ektemann. Det kan hende at noen levde slik, men hvorfor skal de være så strenge med oss ungdom? Jeg sier ikke at ikke at de gamle skal la oss stjele, snike i køen, og la oss være slemme, men hvorfor ikke la oss vise at vi faktisk er snille også? Gi oss en sjanse?

Aurora Vindorum

Aurora Vindorum Høiland (14) kommer fra Gran. Hun er skribent i uRed, og liker å filme, ta bilder og redigere. Hun går på Gran Ungdomsskole.


Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags