Ungdommen ble mestere

9. Klasse VINNERE: Gran ungdomsskole. Bak fra venstre: Laurits Overn Hvalaby, Thor Magnus Magnussen, Odne Staxrud, Torgrim Heggen, Fredrik Westhagen Sandmo, Ron Felix Nilsen, Arne Molden Stensrud og Håkon Ekeren. Foran fra venstre: Maya Kristiana Smedsrud, Frida Hval Skiaker, Ingrid Mørtvedt, Emilie Thaulow Solstad, Tina Aaserud og Elise Helmenbakken.

9. Klasse VINNERE: Gran ungdomsskole. Bak fra venstre: Laurits Overn Hvalaby, Thor Magnus Magnussen, Odne Staxrud, Torgrim Heggen, Fredrik Westhagen Sandmo, Ron Felix Nilsen, Arne Molden Stensrud og Håkon Ekeren. Foran fra venstre: Maya Kristiana Smedsrud, Frida Hval Skiaker, Ingrid Mørtvedt, Emilie Thaulow Solstad, Tina Aaserud og Elise Helmenbakken.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Alle ungdomsskolene på Hadeland var representert da «Mesternes mester» ble arrangert i Gran idrettspark fredag.

DEL

GRAN: For tredje gang møttes elever fra Harestua, Lunner, Jevnaker, Brandbu, Gran og Bjoneroa til tevlinger i Gran idrettspark. Alle med målet om å vinne og bli årets «Mesternes mester»

– Arrangementet er et samarbeid mellom tredjeklasse ved idrettslinja på Hadeland videregående skole og UngHadeland, forteller ledere for arrangementet, Susanne Heimly Rønning og Simen Løkken.

– Fin læringsarena

– Det er UngHadeland som står for det økonomiske og idrettslinja som står for det planleggingen og gjennomføringen, forklarer Løkken.

– Midlene fikk vi fra fylkeskommunen for fire år siden. Da bestemte vi oss for å inngå et samarbeid med idrettslinja slik at et slikt arrangement for ungdomsskolene kunne bli arrangert. Dette er flott ikke bare for ungdomsskolene, men det er også en veldig fin læringsarena for videregåendeelevene, sier Rune Larsen i UngHadeland.

Ungdomsskoleelevene deltok i grupper og konkurrerte på 20 forskjellige poster.

– Postene er delt inn i fire forskjellige underkategorier, slik at alle skal ha et likt utgangspunkt. Disse kategoriene er mentalt, fysisk, samarbeid og presisjon, forklarer Rønning.

Øvelsene var varierende og kunne være alt fra curling, til bygging av pyramide til å memorere gjenstander.

Løkken og Rønning forteller at det har vært en lang planleggingsprosess.

– Det har vært veldig gøy å arrangere dette. Vi som klasse har lært mye, særlig om det å samarbeide. Absolutt alle i klassen er med, noe som gjør at alle må samarbeide med hverandre, forteller Rønning.

– Bedre enn vanlig skole

– Å arrangere idrettsarrangement går under faget «ledelse» og det er fint å kunne se teori opp mot praksis, legger Løkken til, som også kan fortelle om noen utfordringer underveis.

– Vi hadde jo egentlig et annet tidsskjema. Men på grunn av busstider måtte vi gjøre om på dagsplanen, forteller han.

– Også har det jo vært noen utfordringer i forhold til å planlegge hvor lang tid elevene skal få på de forskjellige postene og hvilke poster som skal komme etter hverandre. Men jeg synes vi har løst det veldig bra. Nå er vi i hvert fall godt rustet til å arrangere nattcup i november, sier Rønning.

Og ungdomsskoleelvene så ut til å kose seg i strålende solskinn.

– Dette er mye bedre enn vanlig skole, slår Tonje Larsen fra 10. klasse ved Jevnaker skole fast.

Gran og Brandbu vant

Det var til slutt Gran ungdomsskole som stakk av med førsteplassen for både tiende og niende trinn. I 8. klasse-gruppen var det Brandbu som trakk det lengste strået.

– Dette hadde jeg aldri trodd på forhånd. Jeg trodde egentlig at vi skulle komme sist, sier Markus Westhagen etter at Brandbu ble tildelt seieren.

Vinnerne vant billetter til ungdomsarrangementet på Oktoberfestivalen i Brandbu.