Motivene på kortene er Søsterkirkene, Steinhuset, et vintermotiv av Granavollen og et kort som viser alle fire årstidene i alleen mellom kirkene og Prestegårdshagen.

– Det er jo gøy å selge noe annet enn alle andre, sier Helene Bjøraltlien (14) som er elev i klasse 9A på Gran ungdomsskole.

Flere enn venner

Til nå har elevene solgt kort til naboer, familie og venner, men de tror at flere kan være interesserte.

– Granavollen er unikt, og det er mange som er glade i stedet. Kanskje de vil ha kort herfra, tror Helene.

Det har ikke vært laget kort fra Granavollen på mange år. Kortene til klassen er doble, og blir trykket i A6-størrelse på profesjonelt trykkeri. Håkon Forfod Sønneland står bak fotografier og utforming. Han er faren til Tale som går i klassen, og er en av kunstnerne som holder til på Glasslåven kunstsenter & atelier.

Elevene må jobbe

Nettverkskontakt John-Olav Høghaug-Western synes kortene har blitt fine. Han mener det er et poeng at ikke foreldrene gjør hele jobben med å selge et eller annet til inntekt for klassekassa.

– Det er elevene som må pakke kortene i cellofanposer. Vi selger pakker med 8 doble kort. Det er fire motiver, og to kort av hvert motiv. Elevene har godt av å jobbe litt, sier han.

Det er faktisk Helene enig i.

– Det føles mer fortjent når vi gjør ting selv, og at det ikke bare er foreldrene som gjør det.

Selges i Gran

Elevene skal ut i Gran sentrum og selge kortpakker lørdag 25. mars. Det er også mulig å bestille ved å kontakte nettverkskontakten.

Kortene har bildemotiver på forsiden, og på baksiden er det et par setninger som forteller om motivene. Inni er kortene blanke, med plass til å skrive en hyggelig hilsen.