Litt etter klokka 14 fredag ettermiddag reiste en buss med sprudlende ungdommer fra Hadeland videregående skole. Reisemålet var Lysgårdsbakken på Lillehammer hvor det er duket for åpningsseremoni for ungdoms-OL fredag kveld.

Elevene fra Hadeland går til daglig på musikklinja, og uka som nå går mot helg har vært travel. Teller en med fredagen er det tredje turen til Lillehammer på få dager. De har øvd, terpet og hatt generalprøve på sine bidrag til åpningsseremonien. Nøyaktig hva det skal være tør de ikke fortelle.

- Vi har fått streng beskjed om at det skal være hemmelig fram til det blir presentert på åpningsseremonien, sier Thomas Sanger-Elnaes som er lærer ved lina.

Så lenge vi ikke får lov til å fortelle nøyaktig hva elevene skal bidra med, må vi holde oss til det overordnede. Elevene har fått øvd inn en komposisjon skrevet av Peter Baden. Dette skal framføres sammen med elever fra Gjøvik og Vinstra videregående skoler og andre korsangere fra nærområdet.

Klare for Ungdoms-OL 

- Vi gleder oss veldig. Dette blir stas å være med på, sier Vilhelmine Haagensen og Martine Fløttum før bussen satte kursen nordover.

Åpningsseremonien sendes direkte på NRK3 klokka 19 fredag kveld.

PS! For Hadelands skyld lot elevene seg utfordre til å synge første vers av Ja vi elsker. Vi tok sjansen på å hilse dem riktig god tur, og la til at de er flotte representanter for Hadeland inn i arrangementet på Lillehammer.