Gå til sidens hovedinnhold

OL-minner for livet

Artikkelen er over 5 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har gått 22 år siden de iskalde februardagene da OL sist ble arrangert på Lillehammer. For de av oss som fikk oppleve den folkefesten er det vanskelig å tro at det har gått så mange år. Gågata var fylt til randen av folk, utestedene kokte på kveldstid og på arenaene var det en helt utrolig stemning. Vi husker medaljer og fantastiske idrettsprestasjoner, men jammen husker vi like godt livet og stemningen.

Nå er det nok en gang OL på Lillehammer. Denne gangen ungdoms-OL. Med 70 medaljeøvelser i 15 forskjellige vinteridretter skal ungdom fra hele verden møtes til dyst. I løpet av perioden fra åpningsseremonien fredag 12. februar og fram til avslutningen 21. februar arrangeres også mer enn 150 gratis kulturarrangementer.

Mange hadelendinger tok turen til den flotte åpningsseremonien fredag. For de litt mer pysete kunne åpningen følges direkte på NRK. Det var en ungdommelig energi over åpningen, med svært mange bidragsytere. Vi fikk hilse på gjengen fra musikklinja på Hadeland videregående skole før de dro til OL-byen fredag ettermiddag. «Våre» ungdommer bidro både med nasjonalsang og OL-hymne. Vi tok sjansen på å fortelle dem før de dro at vi er svært stolte over at nettopp de skulle representere vår region på åpningen. Den flotte gjengen kvitterte med å synge «Ja vi elsker» utenfor bussen før de la ut på tur.

I løpet av OL-dagene skal enda flere av våre ungdommer få smake på festen. Skoleelever fra både ungdomsskole og videregående skole skal busses nordover for å fylle tribuneplassene.

Vi er glad for at de får anledningen, og at de bidrar til å heie fram utøverne.

Og vårt beste råd til de som skal dra? Kle dere godt! Det er ikke meldt like kaldt vær som for 22 år siden, men likefullt friskt vintervær. Og skulle det bli kjølig å stå stille, så kan kanskje noen med erfaring fra 94-lekene dra i gang ei god gammeldags floke. Den får blodsirkulasjonen i sving. Vi håper OL-arrangementet skaper like mange gode minner for dagens unge, som de generasjonene som fikk oppleve lekene i 1994.

Kommentarer til denne saken