Gå til sidens hovedinnhold

Ungdoms-OL: Hadelendinger bidrar på mange områder

Mange linjer på HVGS skal være frivillige

Artikkelen er over 5 år gammel
Lokale ungdommer bidrar i Ungdoms-OL

Engasjerte elever ved Hadeland videregående skole, hjelper gladelig til med å arrangere ungdoms-OL i Lillehammer 2016.

12. til 21. februar arrangeres ungdoms OL i Lillehammer. I den forbindelse skal 3000 frivillige være med og hjelpe til. Blant disse frivillige er det elever fra flere av linjene på Hadeland videregående skole. Disse elevene skal hjelpe til med å drive herberger, opptre på åpningsseremonien, hjelpe til på «prøv idretten» og være med i innsatsgrupper.

Mange frivillige

En som allerede er godt i gang med arbeidet er Tobias Gustavsen Bern (17) fra reiselivsklassen ved Hadeland videregående skole.

Tobias og resten av klassen skal ha ansvar for ett ungdomsherberge med cirka 250 frivillige. De skal jobbe rundt på anleggene under OL. Deres oppgave er at de frivillige skal ha et oppholdssted der de kan slappe av, samt ha det gøy når de ikke er opptatt med å jobbe.

Klassen har allerede tilbrakte en prøvehelg på herberge for å se hva de møter under arrangementet.

Tobias forteller at ettersom de kom helt uforberedt, var det mye som overrasket dem. De sov 15 stykker på ett rom, noe som ble problematisk da alle hadde forskjellige arbeidstider. Han forteller også at det ikke var wi-fi der, noe de fikk klager på. Det var også mange som prøvde å dra ut om natten etter innetiden og at de da måtte ordne med flere nattevakter.

Les også

OL-minner for livet

 

Mange ulike oppgaver

Musikklinja ved Hadeland videregående skole skal også delta. Alle trinnene deltok på åpningsseremonien. Kristin Ulset (17) er en av elevene fra musikklinja som deltok.

– Jeg tror det blir veldig gøy! Vi har hatt to øvelser tidligere i år sammen med andre elever fra Oppland som også skal delta på åpningsseremonien, fortalte hun i forkant av seremonien.

Rikke Marie Einlyng (17) er en av dem som går toppidrett håndball på Hadeland vgs. Hun skal stå på posten «prøv idretten» som går ut på at barn og elever i Oppland og Hedmark får være med på å prøve forskjellige idretter.

– Jeg håper det blir noen bra dager og at det er ett bra arrangement, sier en smilende Rikke som gleder seg til å få være med på noe nytt og lærerikt.

Stine Lyse Klevengen (17) har valgt å delta via Hadeland trekkhundklubb og skal jobbe i en innsatsgruppe. En innsatsgruppe er en gruppe som skal jobbe der det trengs. Det betyr at hun kan vente seg mange ulike oppgaver. Det kan bli alt fra å jobbe med utøverne til å jobbe på forskjellige arenaer. Hun kan havne i Hafjell eller på Hamar. Stine gleder seg til å bli kjent med nye mennesker og få mange nye erfaringer.

– Jeg tror det blir en bra opplevelse og at det blir en skikkelig folkefest med mange flinke ungdommer, sier en positiv Stine.

Sørger for mat

Elever fra Hadeland videregående skole bidrar på mange måter. Restaurant- og matfag sørger for at frivillige får mat og drikke fra onsdag til fredag.

- Vi skal lage og servere mat på læringssenteret. Uten oss hadde det blitt lite mat på de frivillige. Sånn sett er også vi en viktig brikke i OL-arrangementet, forteller Aslaug Bjørbæk Myhrvold til Hadeland. Hun er lærer på restaurant og matfag.

Kommentarer til denne saken