Hver eneste dag blir det født over 150 barn rundt om i verden. Dette er i aller høyeste grad i de landene veldig få faktisk har råd til å forsørge dem, og likevel er det et såpass stort press her hjemme i Norge om at alle liksom må stifte en familie og få barn. Livet ditt er tydeligvis ikke komplett og har ikke mening med mindre du skaper noen nye mennesker. Hver bidige gang jeg nevner for noen at jeg ikke skal ha barn verken i nære framtid eller senere i livet, får jeg høre at «bare vent og se, det endrer seg». Det er der alle tar feil. Jeg har, og kommer alltid til å synes personlig at å få egne barn er en egoistisk handling, og at hvis jeg noen gang får lyst på et lite tilskudd til familien skal jeg uten tvil adoptere.

Jeg skjønner fullt og helt at mange synes det er noe spesielt og vakkert ved å få egne barn som er av deres eget blod, men det er også noe spesielt ved å ta inn et menneske i sitt eget hjem og gi det et liv de ellers ikke hadde hatt muligheten til å ha. For hvis du ikke klarer å vise kjærlighet for et allerede eksisterende barn som trenger deg, hvordan skal du da kunne vise kjærlighet for et barn du setter til verden selv, som egentlig bare er enda et tilskudd til vår allerede overpopulerte jordklode? Det er jo fullt mulig hvis man vil ha flere barn at man kan få i både pose og sekk – adoptere et barn for hvert barn man selv setter til verden.

Jeg har, og kommer alltid til å synes personlig at å få egne barn er en egoistisk handling, og at hvis jeg noen gang får lyst på et lite tilskudd til familien skal jeg uten tvil adoptere

 

Jeg kan også forstå at adopsjonsprosessen er lang og krevende, men hvis man ikke synes selve prosessen er verdt resultatet burde det være en oppvekker om at man kanskje ikke er så klar for å bli foreldre allikevel. Adopsjonsprosessen hjelper også med å finne ut om man er egnet som mor eller far og om man faktisk burde få lov til å ta på seg ansvaret for et lite menneskeliv, noe jeg synes er utrolig bra. Den prosessen burde jo gjelde om man vurderte å få barn selv også, så hadde kanskje ikke overpopulasjon vært et så stort problem i verden allikevel. Jeg skulle bare ønske at de som trenger et eller flere barn i livet sitt for å være lykkelig, kunne tatt seg tid og tenkt på at det allerede finnes ferdigfødte barn her i verden som trenger en ny familie for å være lykkelig. Når du skal få barn kan du enten være en egoist, eller du kan være en helt. Det er opp til deg.