Etter 55 år så har det da blitt slik at Varingskollen har gått i underskudd flere år på rad. Hvis ingen kjøper opp stedet, og tar over driften, vil “Kollen” stenges for godt.

Kanskje kan litt av grunnen til at så få bruker den, være dårlig markedsføring av bakkens muligheter? Mange kvier seg kanskje også for å bruke t-krokheisen i Olabakken. Jeg tror nok flere ville vært mer fornøyd med en ny stolheis her.

Dette er noe som er utrolig trist om skulle skje. Jeg vet at mange ungdommer bruker kollen, og det ville vært utrolig kjipt om den hadde blitt stengt. Ikke bare for ungdommen, men også for de voksne som liker å dra til bakken for å sette seg på toppen, kose seg og nyte utsikten. Jeg tror nok mange vil savne dette.

Jeg vet vi har bakken i Hurdal også, men er det så veldig lett for 15-åringer å komme seg dit når de vil? Nei. De er jo da avhengig av at det er noen som kan kjøre dem. Kollen er så utrolig lettvint og komme seg til med toget som stopper så å si rett utenfor bakken.

For å være ærlig har jeg ikke brukt bakken veldig mye de siste årene, men som liten sto jeg ganske mye på ski, og var en del i bakken.

Jeg vet at mange ungdommer bruker kollen, og det ville vært utrolig kjipt om den hadde blitt stengt.

Ida Eriksen, uRed-skribent

 

Som tidligere medlem i alpingruppa på Harestua ser jeg nå hvilke utfordringer de vil få med tanke på at de pleier å bruke Varingskollen til både treninger og renn.

Så jeg håper da at det til slutt er noen som er villig til å ta over, og fortsette driften av Varingskollen. Slik at vi slipper å se bakken gro igjen til en skog.