– Det er en veldig morsom mulighet til å komme litt inn i hverdagen til en journalist, sier Karen Elise Stenersen (18) fra Brandbu.

Hun er en av uRed-skribentene som har planer om å fortsette til høsten. Det skal også Ole Gustav Morstad og Magnus Reenberg Weihe, begge fra Roa. De peker på at ungdomsredaksjonen er et fint sted å få arbeidserfaring.

Thea Nilsen (18) fra Grua er enig.

– Denne jobben er en veldig bra erfaring å ha med seg videre, enten man vil jobbe med media eller noe annet. Du lærer å utfordre seg selv og å snakke med mennesker. Det er spennende og varierte arbeidsoppgaver, sier hun.

Av ungdom – for ungdom

Ungdomsredaksjonen i Hadeland ble startet opp høsten 2013. Redaksjonen består av medarbeidere i alderen 14 til 19 år som hver uke produserer stoff til hadeland.no og papiravisen.

Redaksjonen fikk navnet uRed. Om navnet er en forkortelse for «ungdomsredaksjon» eller spiller på at skribentene er «uredde» vites ikke, men det som uansett er tilfelle er at mange takker for seg når de er ferdig på videregående. Da venter studier, jobb eller militæret for mange.

Det er tilfellet også i år. Av de 18 som startet opp høsten 2018, er over halvparten klare for nye utfordringer. Det betyr at det er plass for nye skribenter.

Som uRed-skribent er du ansatt som frilansjournalist i avisen. Det betyr at du selv kan velge du sier ja eller nei til ulike oppdrag avhengig av om det passer for deg eller ikke. uRed-skribentene får betalt lønn pr. time de jobber.

Send inn kort søknad

Hvis du liker å skrive og ta bilder, eller kanskje vil være blant dem som tester ut video og podkast, har du mulighet til å søke jobb i uRed. Siste mulighet for å søke er fredag 5. juli.

Du kan søke via skjemaet på denne siden.

Hadeland tar kontakt med deg i løpet av sommeren. Da får du vite om du er blant dem som har fått jobb eller ikke.

Har du spørsmål før du søker, kan du kontakte uRed-ansvarlig Håvard Krågsrud på 95 88 74 17 eller [email protected].