Alida (17): – Hvordan skal jeg vite hva jeg vil bli?

VANSKELIG VALG: - Jeg er veldig opptatt av at jeg vil trives i jobben min, skriver Alida Marie Magnussen.

VANSKELIG VALG: - Jeg er veldig opptatt av at jeg vil trives i jobben min, skriver Alida Marie Magnussen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er for mange valg. Jeg kan i praksis bli hva jeg vil, men det å velge mellom rundt 600 yrker virker helt umulig! Jeg vet sikkert ikke hva halvparten av yrkene er eller innebærer engang. Det med yrke, utdanning og framtid er vanskelig å velge. Som 17-åring er jeg ikke så veldig erfaren på jobbmarkedet. Jeg har jo hatt småjobber rundt omkring, og jeg har venner og familie med ulike yrker. Men jeg vet jo ikke så mye om de fleste yrkene, og da er det ikke så lett å finne ut hva man vil jobbe som.

Hvis jeg bestemmer meg for at jeg vil bli ingeniør, så er det ikke så enkelt som å bare velge det yrket. Det er så mange forskjellige typer ingeniører også. Vet jeg egentlig hva en ingeniør gjør? Hvordan er en vanlig arbeidsdag for en helt ordinær ingeniør? Et yrke har så mange sideveier du kan ta i utdanningen, og du vet jo ikke så mye om hvordan det er å være i det yrket og om du vil i praksis.

I min leting etter det passende yrket har jeg kommet så langt som at jeg vil jobbe med folk. Jeg vil at det jeg gjør skal ha en betydning for en person, at det jeg gjør er med å hjelpe en som kanskje har det vondt eller vanskelig. Det virker jo som jeg har kommet ganske langt med det valget, men samtidig så aner jeg ikke hva jeg vil gjøre. Det eneste jeg vet er at jeg vil hjelpe noen.

Jeg er veldig opptatt av at jeg vil trives i jobben min. I mitt tilfelle kan trivsel trumfe lønn. Jeg vil glede meg til å dra på jobb hver dag, det å finne glede i det jeg driver med har mye å si for meg. Det er ikke lett å velge mellom yrkene, og jeg kunne sikkert funnet opp mitt eget yrke hvis det hadde passet seg. Selv om jeg fortsatt har en lang vei å gå når det gjelder utdanning og valg av yrke, håper jeg at jeg finner noe jeg liker å gjøre. Hvis jeg ender opp med å velge feil, skader det aldri å begynne på nytt i en annen retning. 

Alida Marie Magnussen

Alida Marie (18) kommer fra Grua. Hun er skribent i uRed, liker å være aktiv og å se på tv-serier. Hun liker å være med venner og hun går siste året på studiespesialisering på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags