Ta ansvar for din egen lykke

Mia Andersen Linnerud

Mia Andersen Linnerud

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ured mener Intimkirurgi, plastiske operasjoner, rosablogger, press, unge, tolvåringer og debatt. Alle disse ordene har vært svært aktuelle de siste ukene, i media og diskusjoner. Presset har aldri vært større, og dette konseptet om press er blitt til et samfunnsproblem som plager de unge og som ikke gir slipp.

I denne teksten skal jeg ikke fortelle deg som leser hvor forferdelig samfunnet har blitt, eller hvor grusomt det er å være ungdom i dag, i den digitaliserte verden. Derimot vil jeg påpeke et poeng, som ikke handler om hvor vanskelig alt er, men hvor enkelt det kanskje kan være.

Mye, eller egentlig alt, av dette presset vi føler i dag, vil jeg tørre å påstå at vi selv lager og legger på oss selv. Samfunnet får derimot oftest skylda, og sosiale medier er verstingen.

Etter hvert som jeg har blitt eldre, har jeg innsett én viktig ting, og det er at alle og enhver er ansvarlig for sin egen lykke. Det betyr at du selv må filtrere ut, fjerne og velge bort det som gjør deg ulykkelig.

De fleste rosabloggere i dag spiller på sex på bloggene sine, de fleste treningsbilder på Instagram er vinklet på en spesiell måte slik at rumpe og lår ser best ut og er i fokus, og mange ungdommer skaper en «inspo»-fasade på sosiale medier som er rimelig langt fra virkeligheten.

Hvis du synes at Kylie Jenner sine bilder på Instagram er slitsomme, så har du full mulighet til ikke å følge henne. Det samme går for den populære jenta eller gutten i klassen som kanskje får deg til å føle deg som ubetydelig og teit.

Poenget mitt er da at dette presset kan kontrolleres. Velg bort det som gjør deg usikker. Filtrer og se gjennom fasadene på sosiale medier, og ikke bruk tiden din på mennesker som ikke gjør deg godt. Til sjuende og sist, ta ansvar for ditt eget liv og din egen lykke.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken