Politikk er ikke bare for kjedelige voksne, alle kan være med! Man trenger ikke å være hardbarka politiker for å ha en mening eller interesse i ulike saker. Så her kommer fem gode grunner til hvorfor akkurat du burde engasjere deg:

1. Det er morsomt! Det er utallige ting å gjøre, aksjoner å delta på, arenaer å vise seg fram på og man får et sted å bli hørt og få fram sine meninger.

2. Engasjement. Man kan være både engasjert og interessert i politikk, men bare ikke ha meldt seg inn i et parti fordi det er vanskelig å vite hva de står for. Det som er lurt er å gå inn på nettsidene til de ulike organisasjonene og lese litt om hva de mener. Politikken er en fin måte å få fram sitt engasjement på, og gjøre noe med hvordan man har det.

3. Du kan få bedre karakterer på skolen. I politikken lærer man å argumentere for sine meninger og synspunkt, og man blir bedre til å diskutere og å snakke på en måte som både får folk til å forstå deg og høre etter på hva du har å si.

4. Det er lett å få seg venner. Når du er med i et ungdomsparti får du være sammen med andre på din alder som er interessert i og brenner for de samme tingene som deg. Man møter også mange nye og spennende og interessante mennesker i politikken, og det blir lett å bli kjent med nye folk.

5. Du kan gjøre en forskjell. Selv om dette virker litt urealistisk, så er det faktisk sant. Man kan være med på å påvirke sin egen hverdag, få muligheten til å bestemme og være med å endre samfunnet. Det er nemlig ingen andre enn du som vet hvordan du har det, og derfor kan du også gjøre noe med det. Store og viktige saker blir selvfølgelig tatt hånd om av dem som styrer landet, men mindre og lokale saker tar ofte hensyn til ungdomspolitikernes meninger.

Mari Volden

Mari Volden (18) kommer fra Brandbu og er skribent i uRed. På fritiden liker hun å se på filmer og serier, og hun er medlem i Røde Kors Førstehjelp og Friluftsliv (RØFF) og Hadeland Sosialistisk Ungdom (SU).