– Det klør i kroppen min, jeg er klar til å reise vekk

UT I VERDEN: - Med alle de planene jeg har, synes jeg nesten to år til på Hadeland videregående er fryktelig lenge, skriver Maren Minsås

UT I VERDEN: - Med alle de planene jeg har, synes jeg nesten to år til på Hadeland videregående er fryktelig lenge, skriver Maren Minsås

Av
DEL

uRed mener:For tolv år siden begynte jeg i 1. klasse. De ti neste årene tilbrakte jeg på Harestua skole, og nå er jeg i gang på mitt andre år ved Hadeland videregående. Jeg er sliten, lei og utålmodig. Det klør i kroppen min, jeg er klar til å reise vekk. Hadeland er bra, men jeg har vært her for lenge. Jeg gleder meg ikke til å reise fra venner og familie, men jeg vil prøve noe nytt.

Noe av det beste jeg vet er å reise, og jeg har lagt planer om hvor og hva jeg skal studere. Alt er egentlig så godt som planlagt, jeg går bare og venter. Venter på å vokse opp og bli selvstendig. Jeg er klar for å velge hvor jeg skal bo og hva jeg skal gjøre.

Jeg er hjemmekjær, men ivrig etter å skape mitt eget hjem. Jeg har noen interesser i livet mitt som jeg vil studere videre og forhåpentligvis kunne leve av. Trivsel er viktigst for meg, spesielt når det kommer til jobb. Liker jeg ikke det jeg driver med, klarer jeg ikke å motivere meg selv til å gjøre mitt beste.

Med alle de planene jeg har, synes jeg nesten to år til på Hadeland videregående er fryktelig lenge. Jeg visste det ville bli sånn, så planen var egentlig et utvekslingsår i 2. klasse, men det ble dessverre ikke noe av. Det er derfor jeg ser for meg at studiene blir i utlandet. Sannsynligvis i England, men USA ligger også i bakhodet. Sånn som verden er i dag, synes jeg det er en sjanse alle ungdommer burde gripe. Det er så mange muligheter og studier for internasjonale elever over hele verden.

Jeg ser på det som en fantastisk sjanse til å vokse og bli sikrere på seg selv, og jeg tror at det er sånne sjanser man burde ta mens man er ung. Studielivet har jeg hørt mye bra om, og jeg tror det er bra å dra det helt ut, oppleve noe helt nytt og spennende. Jeg er veldig klar til å komme meg videre.

Maren Minsås

Maren (17) bor på Harestua og er med i uRed. På fritiden er hun mye med venner, shopper og ser på Netflix. Etter videregående har hun planer om å flytte til England for å studere.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags