Venner er viktig å ta vare på

STERKE BÅND: - Det å slå opp med noen er vondt, og det er noe av de samme følelsene som kommer når du finner ut av at vennskapet ikke fungerer så bra lenger, skriver Alida Marie Magnussen.

STERKE BÅND: - Det å slå opp med noen er vondt, og det er noe av de samme følelsene som kommer når du finner ut av at vennskapet ikke fungerer så bra lenger, skriver Alida Marie Magnussen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Venner er noe alle trenger. Vennene dine er med på å forme deg som person og de hjelper deg gjennom livet. Jeg er så heldig å ha funnet noen utrolig gode venner som jeg vet at jeg kan stole på og som er der hvis jeg trenger dem. Men dette med venner er komplisert. Du finner noen gode personer, du blir venn med dem, de ender kanskje opp med å svikte deg også må du finne noen andre venner. Noen bytter venner gjennom hele livet, mens andre har kanskje noe få venner de holder ekstra hardt på som alltid har vært der gjennom tykt og tynt.

Ettersom du vokser, forandrer du deg. Du får andre interesser enn hva du hadde før og du får nye utfordringer. Det er en helt naturlig prosess som alle går gjennom. Men med dette kan det også følge med endringer i vennekretsen. Kanskje du finner ut av at de du pleide å henge sammen med ikke er så interessante som du syntes før, og det er ikke krise. Dette skjer med så mange og det er en forandring mange opplever.

Jeg har selv opplevd den forandringen et par ganger og det kan gjøre vondt. Et vennskap kan sammenliknes med et forhold. Du både gir og får, det er mye kjærlighet involvert og dere er begge hovedpersonene. Det å slå opp med noen er vondt, og det er noe av de samme følelsene som kommer når du finner ut av at vennskapet ikke fungerer så bra lenger. Men hvis du velger å se lyst på dette med å finne andre venner så finner du kanskje ut av at det var det beste for deg, og at det er bedre sånn. Jeg har erfart at selv om det er vondt der og da, og du er mer lei deg og frustrert enn du er lettet og glad, så blir det bedre. Det blir som regel bedre med tiden.

Uansett om du har hatt vennene dine hele livet, om du har 15 venner i gjengen, om du har tre nære venner eller om du forandrer vennekretsen din gjennom livet, så er det greit. Det som betyr noe er at du tar vare på de vennene som betyr noe for deg, fordi det er som oftest de som bryr seg mest, og de er mest sannsynlig like glad i deg som du er i dem. 

Alida Marie Magnussen

Alida Marie (18) kommer fra Grua. Hun er skribent i uRed, liker å være aktiv og å se på tv-serier. Hun liker å være med venner og hun går siste året på studiespesialisering på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags