uRed fortsetter - med flere nye skribenter

ÅRETS GJENG: Her er årets uRed-skribenter. Bak fra venstre: Anna Karoline Brænden Stenseth, Stine Elisabeth Larsen, Mari Hvattum Cheetham, Magnus Reenberg Weihe, Helene Gamme, Mari Volden, Mikael Kanten, Maren Viken, Petra Jønnes og Elena Hansen Rakbjørg. Foran fra venstre: Karen Elise Stenersen, Maria Olafsen Sveen, Aurora Vindorum, Nils Jørund Lieberg Stieng, Amalie Driveklepp og Hanne Koller. Ikke tilstede: Ole Gustav Morstad, Hedda Stensli og Therese Mikkelsen Skaar.

ÅRETS GJENG: Her er årets uRed-skribenter. Bak fra venstre: Anna Karoline Brænden Stenseth, Stine Elisabeth Larsen, Mari Hvattum Cheetham, Magnus Reenberg Weihe, Helene Gamme, Mari Volden, Mikael Kanten, Maren Viken, Petra Jønnes og Elena Hansen Rakbjørg. Foran fra venstre: Karen Elise Stenersen, Maria Olafsen Sveen, Aurora Vindorum, Nils Jørund Lieberg Stieng, Amalie Driveklepp og Hanne Koller. Ikke tilstede: Ole Gustav Morstad, Hedda Stensli og Therese Mikkelsen Skaar. Foto:

Etter en lang sommerferie er uRed-skribentene klare for et nytt skoleår - og et nytt år med jobbing for avisen.

DEL

Denne høsten vil ungdomsredaksjonen til avisen Hadeland bestå av 19 ungdommer i alderen fra 14 til 19 år, selv om ikke alle hadde anledning til å møte opp da gruppebildet ble tatt.

Mari Hvattum Cheetham, Anna Karoline Brænden Stenseth og Helene Gamme er tre av tolv nye medlemmer i ungdomsredaksjonen denne høsten. Felles for de tre er at de er glade i å skrive, og at de ser på jobben som en god mulighet.

Vil utfordre seg selv

– Det er fint å kunne utfordre seg selv litt, i tillegg til å gjøre ting man ikke trodde at man turte, sier Helene.

Anna Karoline er enig, og legger til at det blir veldig spennende.

– Det er noe jeg aldri har gjort før, så det blir gøy å prøve noe nytt, sier hun.

– Det er også en veldig variert og annerledes jobb enn det andre har, forteller Mari.

Noe av det de er aller mest spente på er å få utfordre seg selv på nye områder.

– Jeg gleder meg mest til å kunne intervjue folk, sier Anna Karoline.

– Jeg tror det blir en fin opplevelse å kunne skrive og få ansvar i en jobb, med tidsfrister, lønn og liknende, sier Helene.

NYKOMMERE: Mari Hvattum Cheetham (fra venstre), Anna Karoline Brænden Stenseth og Helene Gamme er tre av tolv nye som starter i uRed denne høsten.

NYKOMMERE: Mari Hvattum Cheetham (fra venstre), Anna Karoline Brænden Stenseth og Helene Gamme er tre av tolv nye som starter i uRed denne høsten. Foto:

– En bra gjeng

Håvard Krågsrud er journalist i Hadeland, og har hatt ansvaret for ungdomsredaksjonen siden 2013. Han forteller at de ofte er gjennom et lite «generasjonsskifte» hver høst.

– Når folk er ferdig på videregående, så er det mange som flytter fra Hadeland og dermed slutter i uRed. Derfor synes vi det er hyggelig at så mange nye har lyst til å prøve seg som journalister hos oss.

uRed skal bidra til flere unge kilder og flere saker med et ungt fokus i lokalavisen.

– Allerede på det første møtet vårt i høst kom skribentene våre med massevis av ideer. Vi tror at ungdommene selv vet best hva ungdom er opptatt av. Dette er en bra gjeng, og det kommer til å bli spennende å følge dem i fortsettelsen, sier Krågsrud.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags