Jente (15): Ting ingen tenker over

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDu ser bilder og videoer av flyktningkrisen, hjemløse barn, sult og klimaendringer. Og du ser det på sosiale medier, butikker og TV-er, kriser som verden står overfor den dag i dag. Og du tenker at jeg vil gjøre noe med det men greier det liksom ikke, for du vet at noen andre har sagt at de skal fikse det.

Men hvem er nå «de», hvem er «de» som sier at de skal gjøre verden til et bedre sted? Ingen vet for det blir bare sagt, men ikke gjort noe med.

Vi unge er de nye etterkommerne, og det er vi som burde gjøre verden til et bedre sted, og selv om det er lenge til generasjoner etter oss kommer så må også de voksne ta tak uansett hvor gamle de er. For vi tenker ikke over hvem som er «de». Bare hører det og lar oss tro på det.

Men sannheten er jo at ingen gjør noe med det som er utrolig trist. Uansett hva det er enten om noen har det dårlig eller verden blir et dårligere sted, må vi være der for hverandre, hjelpe verden og ikke minst oss selv.

Så la oss tenke på de som ikke har det bra, de som har en grunn til å klage, og ikke vi som bor i et av de beste landene og vi som klager over at vi må gå hjem fra skolen en litt kald vinterdag. Når andre må løpe for livet uansett hvor kaldt eller varmt det er, så er det de som er dagens helter.

De som aldri gir opp for det livet de løper for, det gode livet vi har, men som vi ikke tenker over.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags