Skal vi la frykten styre over oss, eller skal vi styre over frykten?

Juliane Fossheim

Juliane Fossheim

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

uRed menerDen 22. mai dro tusenvis av barn og unge med sine foreldre på Ariana Grande-konsert, som tok en annen retning i løpet av kvelden enn noen kunne tro.

Terror er en handling noen gjør for å skape frykt. Ifølge ordboka er å terrorisere, i betydningen «å skremme», et uttrykk som beskriver en sinnstilstand hvor man blir overveldet av en følelse av intens, umiddelbar fare. Terror er ofte knyttet til politikk og religion, blant folket.

Det jeg synes er trist er at religion, som er en god og fin ting, blir knyttet til forferdelige og urettferdige handlinger, hvor uskyldige mennesker blir utsatt. Terrorgruppen IS, den islamske stat, har tatt på seg skylden for de forferdelige handlingene. Islam, som i dag blir forbundet med terror, bygger egentlig på fred, god etikk og at alle skal være gode mennesker. Alle disse troende, gode muslimene blir forbundet med terror-handlinger, blir da også ofre for terror. Selv om terrorhandlingene ikke nødvendigvis rammer dem fysisk, er det helt klart at de rammer dem psykisk.

Alle ofrene terrorhandlingene har skapt. Alle de redde menneskene, som lever i frykt for et nytt angrep. Da har terroristene fått det akkurat som de ønsket; å skape frykt blant mennesker.

For noen dager siden, var det en bombe som gikk løs på de mest sårbare menneskene vi har, barn og unge. Terrorhandlingen klarte å drepe 22 uskyldige mennesker, og skade mange. Barn kom bort fra foreldrene sine. Barn som hadde hele livet sitt foran seg. Barn som kunne dratt hjem fra konserten i sikkerhet, hjem til sine kjære. Kvelden ble til et av barnas største mareritt.

Neste dag samlet tusenvis av mennesker seg, sammen med sine barn. Foreldrene ville vise terroristene at de ikke hadde klart å skremme dem. De ville vise at terroren ikke skulle vinne.

Jeg tror at hvis alle står sammen og viser at vi ikke lar oss skremme kan vi vinne over de grusomme handlingene. For er det slik at vi skal la frykten styre over oss, eller skal vi styre over frykten? Vi kan vinne krigen mot terror, men vi må gjøre det sammen.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags