– Vi var en stor russegruppe på 16 jenter da vi begynte, og vi hadde lyst på en liten minibuss. Det ble dessverre ikke noe av, sier Madelén Langseth Haug.

I stedet ble jentene fordelt på to biler. Madelén og Elsa Lossius er to av jentene på den ene bilen. Hittil har de brukt 95.000 kroner på bil, og det blir selvsagt også flere utgifter i løpet av russetiden. Likevel har de funnet noen områder å spare inn på.

– Å bestille en profesjonelt lagd logo er veldig dyrt, så da valgte vi heller å lage den selv, sier Elsa.

– Vi kjøpte også gensere med det hjemmelagde trykket på. Det ble mye billigere enn å bestille hele pakka, sier Madelén.

Felles dekknavn

De to bilene har felles dekknavn. Elsa og Madeléns bil har ikke sluppet navnet sitt ennå, men sammen med den andre bilen (Jukebox 2018), går de under dekknavnet Monopul. Dekknavn er vanligvis et navn gruppa bruker før de avslører det endelige navnet på bilen. Det er et konsept, og med et konsept følger selvfølgelig også en egen logo.

Navnet kom fra en gruppechat de 16 jentene hadde sammen på Facebook.

– Gruppa har vært en samlet gjeng lenge. Det har vært flere små grupper som slo seg sammen til en stor gjeng, sier Elsa.

– Vi prøvde på en måte å fylle opp sånn at vi ble 16 til den minibussen, selv om det da ikke ble noe av, sier Madelén og legger til at gruppa vokste etter hvert som medlemmer tok med seg sine venner inn.

Jentene gleder seg til russetiden, og sier at mye av poenget er samholdet i vennegjengen.

– Det blir et veldig godt samhold og fellesskap av dette, og det blir enda lettere å bli kjent med nye mennesker med alkohol er innabords, smiler Madelén.

– Vi skal på treff både på Lillehammer og Fredriksten. Der har vi leid hytter ved siden av hverandre og hele pakka, så jeg tror det kommer til å bli veldig gøy, legger hun til.

Dugnad og sponsorer

En måte å få inn penger til russetiden er ved å ha dugnader, og denne gruppa er intet unntak.

– Vi har ikke hatt så mange dugnader, men vi plukket fuglenek på et jorde hos faren til ei i gruppa. Også har vi hatt noen dårlige salgsdugnader, så det anbefales ikke, sier Madelén.

De har også besøkt ulike butikker for å få spons, og har allerede fått inn 9.000 kroner. De regner med at det blir enda mer etter hvert.

Så da er det meste klart til russetiden som sparkes i gang for fullt med vrengefesten som i år var 13. april.