Amalies seks tips til et mer bærekraftig hjem

Amalie Driveklepp, journalist i uRed.

Amalie Driveklepp, journalist i uRed.

Av
DEL

1: Kjøp få, brukbare plagg

Korte trender er bare å droppe. Prøv heller å kjøpe praktiske og tidløse plagg i gode kvaliteter, som for eksempel bomull, lin og ull. Klesindustrien er noe av det som forurenser mest. Det er derfor viktig at vi slutter å dra på unødvendige handleturer, men heller kjøper få plagg som kan vare lenge.

2: Sjekk lappen i klærne dine

Mange av klærne våre er laget av syntetiske plastfibre. Noen eksempler er polyester, acryl og nylon. Disse materialene finner vi i alt fra treningstøy til fuskepels. Når vi vasker disse klærne slippes det ut masse mikroplast i havet. Det er noe vi må prøve å unngå. En løsning på problemet er å vaske klærne i en vaskepose som fanger opp plasten. Sjekk hva klærne dine inneholder, og prøv å styr unna syntetiske materialer neste gang du handler.

3: Reparere!

Å reparere tingene vi har er noe av det smarteste vi kan gjøre. Det tjener både vi og planeten på! Noen ting er enklere enn andre å fikse. Blir det for vanskelig, har du helt sikkert en nabo som kan hjelpe til.

4: Prøv noen kjøttfrie middager

Vegetarmat er ikke bare for vegetarianere! Det å prøve seg på noen kjøttfrie alternativer er bra for oss, dyrene og for planeten. Nå er det også mange gode alternativer i butikken. Jeg anbefaler blant annet vegetarburger og falafel.

5: Å handle brukt er smart!

Nesten uansett hva du bruker pengene dine på, så er det dårlig for miljøet. Heldigvis har vi flere alternativer enn å handle nye ting. Nettsider som Finn og Tise, er supersmart når du trenger nye ting. Det å kjøpe og selge brukt er noe vi alle må bli flinkere til. Jeg anbefaler alle å sjekke Tise før dere sjekker i butikken. Utfordre deg selv til å handle minst en ting brukt i løpet av 2019.

6: Start et sted

Å leve miljøvennlig kan virke veldig omfattende. Men hvis vi klarer å endre oss på et område, blir det også enklere å forandre livsstilen andre steder. Å leve litt mer bærekraftig er gøy! Og ikke minst mye enklere enn vi kanskje forestiller oss. Start et sted, og du vil fort oppleve mestring.

LES OGSÅ:


Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags