Nå har de tatt første skritt på vegen mot å bli advokat, politi og flyvertinne

KLARE FOR VIDEREGÅENDE: Lisa Sol Løvhaug (fra venstre), Line Mathisen og Amalie Hole-Stenerud.

KLARE FOR VIDEREGÅENDE: Lisa Sol Løvhaug (fra venstre), Line Mathisen og Amalie Hole-Stenerud. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lisa Sol vil bli flyvertinne, Amalie vil ble etterforsker og Line vil bli politi eller advokat. Nå har de tatt første skritt på vegen mot framtiden, og søkt på videregående utdanning.

DEL

uRed 1. mars – altså i dag – er ordinær søknadsfrist for dem som skal søke videregående skole.

Når vi spør de tre ungdommene på Brandbu ungdomsskole om de er klare for å begynne på videregående, så er svaret et unisont «Ja!».

Søkte innen fristen

Alle tre har søkt innen fristen, og er klare for å forlate ungdomsskolen til fordel for videregående.

– Jeg valgte å søke service og samferdsel fordi jeg syntes det virket morsomt, og fordi det ikke er like travelt på en yrkesfaglig linje som på en studiespesialiserende linje. Jeg har også valgt å søke service fordi jeg ønsker å bli flyvertinne etter videregående, sier Lisa Sol Løvhaug.

– Jeg søkte idrett fordi jeg liker å trene, og fordi jeg ønsker å ha en studiekompetanse i bakhånd etter at jeg er ferdig med min videregående utdanning. Jeg valgte også idrett fordi jeg har lyst til å bli politi eller advokat, sier Line Mathisen.

– Jeg har søkt studiespesialiserende linje fordi jeg vil ha en studiekompetanse etter videregående, og siden jeg har lyst til å bli en etterforsker, sier Amalie Hole-Stenerud.

Frihet og selvstendighet

Lisa Sol forteller at bestemte seg for å søke service og samferdsel allerede i fjor, mens Line har stått mellom idrett og studie. Amalie har stått mellom studie og media, men begge to ble ganske sikre da de var på utprøving på Hadeland videregående skole i desember.

Amalie og Line valgte begge to studiespesialiserende fordi de vil ha muligheten til å gå andre ting etter videregående, og fordi de begge vil ha studiepoengene de får av å gå studiespesialiserende linje.

Lisa Sol valgte å gå en yrkesfaglig linje fordi hun er lei av de vanlige skoledagene, og fordi det passet bedre for henne.

De tre jentene gleder seg til å gå på videregående. De føler de får mer frihet, og men at de også må være mer selvstendige ettersom de har mer ansvar for egen læring.

Hadeland videregående skole har første skoledag 19. august.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags