Livet på musikk, dans og drama

Fornøyde med linjen: Kristin Ulset (17), Ingeborg Grini Sørlie, Eivind Skari (17).

Fornøyde med linjen: Kristin Ulset (17), Ingeborg Grini Sørlie, Eivind Skari (17).

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg tror ingen andre klasser har det bedre enn oss. Samholdet vårt er veldig bra og unikt, sier tre elever fra musikk, dans og drama ved Hadeland videregående skole.

DEL

Gran: Kristin Ulset (17) fra Tingelstad, Eivind Skari (17) fra Tingelstad og Ingeborg Grini Sørlie (16) fra Grymyr, går alle på musikklinja ved Hadeland videregående skole. De forteller at det beste med denne linjen er det gode samholdet de har med deres medelever og lærere.

Felles interesse

Alle de tre elvene forteller at de valgte linjen på grunn av deres interesser. De forteller at de liker musikk veldig godt, og dermed valgte en linje rettet mot dette. Ulset synes det er bra at skolen tilbyr musikkelevene generell studiekompetanse samtidig som du kan utdype seg i musikkfagene.

Hun forteller også at hun synes at skolehverdagen hennes blir mye enklere når hun får drive med noe hun liker.

– Skoledagen går mye fortere når jeg har musikkfag. Jeg får også bedre motivasjon til andre fag.

Band og hovedinstrumenttimene er de beste fagene, mener musikkelvene. Linjen drar også på flere utflukter i løpet av året, for å se på musikaler som «Peer Gynt» og «Sweeney Todd». De setter også opp egne musikaler, forestillinger og har flere huskonserter for resten av skolen. Dermed får de vist hva de har jobbet så hardt med.

Sang og instrumenter

Ingeborg Grini Sørlie forteller videre at lærerplanen sier at elver ved denne linjen må ha fag som inneholder sang, gitaropplæring og pianoopplæring.

– Det er ikke noe problem å spille instrumentene da vi får god oppfølging av skolen. Det er veldig morsomt og interessant, sier Sørlie.

Elevene forteller at det første året har alle sammen både musikk, dans og drama, mens de neste årene kan du velge en retning. Alle tre valgte å gå videre med musikk. Skari valgte å ha trommer som sitt hovedinstrument, Ulset valgte piano, mens Sørlie valgte opera. Alle tre har også ekstra instrumenter som piano og gitar. Ulset forteller at det er en fordel å ha noen musikalske ferdigheter fra før av, men at det går helt fint å starte fra begynnelsen også.

Vil jobbe med musikk

Både Ulset og Sørlie er sikre på at de vil holde seg innenfor musikkfagene etter videregående også. Ulset er fortsatt usikker på hva slags jobb hun ønsker seg, men tenker det blir noe innen musikk. Sørlie forteller at hennes ønske er å bli en sangpedagog eller sanglærer.

FAKTA

HVS tilbyr musikk og drama, ikke dans.

Hver klasse består av 17-18 elever.

Årets førsteklasse har ikke drama på frunn av for få søkere.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags