Mari (18) tok et skoleår i England: – Jeg har opplevd masse jeg ikke ville gjort hvis jeg var hjemme

Venner for livet: (fra venstre) Hanka Jezberova, Michaela Čarnecká, Monika Pašková, Nordvik Brovoldog Gretka Mrazova

Venner for livet: (fra venstre) Hanka Jezberova, Michaela Čarnecká, Monika Pašková, Nordvik Brovoldog Gretka Mrazova Foto:

Av

Mari Nordvik Brovold er 18 år og går media og kommunikasjon på Hadeland videregående skole. I første klasse bestemte hun seg for at hun ville ta andreklasse i utlandet og bestemte seg da for England.

DEL

Året i England er noe Brovold ikke ville bytta fra seg for noe og det er en mulighet hun er glad for at hun hadde og at hun tok.

Termin 2 skoleår 2018–2019 er over og de som har vært på utveksling i 2. klasse kommer tilbake. En av dem som kommer tilbake er Mari Nordvik Brovold.

Hvor dro hun?

Mari Nordvik Brovold har vært i Bexhill on sea i England. Hun dro i starten av september i 2018 og kom tilbake fredag 24. mai. Før hun dro håpet Brovold at hun skulle få en forandring på hverdagen og at hun skulle få flere venner.

Bexhill on sea ligger helt sør i England, omtrent en og en halv time utenfor London med tog.

– Levde England opp til forhåpningene dine?

– Definitivt, jeg har møtt to av mine nærmeste venner her og opplevd masse jeg ikke ville gjort hvis jeg var hjemme.

På bildet: Michaela Čarnecká og Mari Nordvik Brovold

På bildet: Michaela Čarnecká og Mari Nordvik Brovold Foto:

Fornøyd med året

Brovold sier også at hun fikk en utrolig hyggelig vertsfamilie i England. Men det var en stor forandring da hennes vertsfamilie var vegetarianere, noe Brovold ikke var eller er.

På spørsmål om hva hun savner mest med Norge var svaret helt klart venner og familie. Det hun tror hun kommer til å savne mest med England er hennes engelske venner og familie, men hun kommer også til å savne havet og stranda også.

– Det er utrolig fint her, så utsikten blir lei å dra fra, sier Brovold.

– Har du noen tips til de som skal til samme land senere?

– Ja, skolen i England er helt annerledes enn den er i Norge, så mitt tips er å virkelig sette seg inn i det så du velger riktig fag før du begynner. Og det kommer til å være litt skummelt å snakke med folk i starten, men man må bare hoppe i det. Kanskje starte å snakke med utvekslingselever de er jo tross alt i samme båt som deg.

Brovold har hatt et supert år i England og kommer til å savne familie, venner og miljøet når hun kommer tilbake til skolen i Norge, men til gjengjeld så skal det bli fint å komme tilbake til gamle venner, gammel rutine og familien her og fullføre videregående med England i bakhodet.

På bildet: Gretka Mrazova og Nordvik Brovold

På bildet: Gretka Mrazova og Nordvik Brovold Foto:

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags