Gå til sidens hovedinnhold

Alida Marie Magnussen: Lei av kroppspresset

Artikkelen er over 2 år gammel

Ured Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når skal det gå opp for oss hvordan dette kroppspresset som finnes i dag påvirker oss alle? I finvær drar mange på stranda og koser seg med bading og soling, men det er alltid noen som ikke vil bli med eller som sitter der fullt påkledd i 27 varmegrader.

Altså, ja greit, alle har hver sin lyst. Jeg skjønner at ikke alle liker å være på stranda eller at ikke alle liker varmen, men jeg kan ikke slutte å lure på om det er en annen tanke bak handlingene.

Jeg selv er veldig glad i å være på stranda. Jeg kler meg også som regel som jeg vil og prøver å ikke bry meg så mye om hva andre tenker om meg. Fordi det er jo min kropp, det er ingen andre som har noe å si når det gjelder hvordan jeg velger å kle meg eller hvordan kroppen min skal se ut.

Når jeg drar på skolen tidlig på en mandag er jeg mest opptatt av at jeg er komfortabel med det jeg har på meg og at jeg liker hvordan jeg ser ut akkurat da. Selvfølgelig bryr jeg meg jo om hvordan jeg ser ut, jeg tror du skal lete lenge etter folk som ikke bryr seg i det hele tatt, men burde vi kanskje begynne å tenke litt over hvem, hva og hvorfor vi vil se ganske akseptabel ut når vi drar hjemmefra?

Det er ikke lenge siden jeg snakket med en venninne av meg om kroppspress. Hun var så lei av at folk var så misfornøyde med seg selv, hun fikk rett og slett vondt inni seg når hun hørte hvordan enkelte snakker om seg selv. Men hva og hvorfor vil vi se så bra ut hele tida?

Det er jo egentlig ingen som bryr seg noen ting om toppen matcher med buksa di eller ikke. De er mer opptatt av hvordan de ser ut og om de er presentable nok. Er det ikke bedre å prøve å legge fra seg det kroppspresset litt og heller drite litt i hvordan man ser ut en gang i blant? Dropp sminken noen ganger eller hårvoksen.

Sjansen er at de fleste ikke engang legger merke til det.

Alida Marie Magnussen

Alida Marie (18) kommer fra Grua. Hun er skribent i uRed, liker å være aktiv og å se på tv-serier. Hun liker å være med venner og hun går siste året på studiespesialisering på Hadeland videregående skole.

Kommentarer til denne saken