Noah er Hadelands kommende gitarhelt - på banjo

Noah (til venstre) og Emil (til høyre) fanget manges oppmerksomhet når de tok fram sine musikalske merksnodigheter.

Noah (til venstre) og Emil (til høyre) fanget manges oppmerksomhet når de tok fram sine musikalske merksnodigheter. Foto:

Av

Banjoen er ikke et instrument som de fleste spiller eller har lidenskap for, men Noah Lippert Hermansen (16) er ikke som folk flest. Han ble introdusert til dette instrumentet på bluegrass-festivalen Strenger i Gress, og siden har han vært en aktiv banjospiller og forkjemper for god bluegrassånd.

DEL

– Jeg liker å skille meg ut, og da jeg hørte den fengende og morsomme lyden fra banjoen, så forsto jeg at dette var et instrument jeg hadde lyst til å spille, sier Noah.

Gresset blir blått på Hadeland

Noah har hittil laget to sanger, «Te på tissen» og «Hønene Hos Naboen», og som titlene på de tidligere sangene understreker, så er han ivrig etter å lage underholdende og lattervekkende musikk.

– Fram til nå har sangene mine blitt til ved at jeg har opplevd noe morsomt eller rart og skrevet en låt om det, men andre har også begynt å komme med ideer til hva jeg kan skrive sanger om, noe jeg synes er kult, forteller Lippert.

– Banjoen er et instrument som lager god stemning, og jeg liker å tro at jeg skaper glede for både meg selv og andre når jeg spiller, men dette instrumentet har fortsatt til gode å forbedre situasjonen min med damene, innrømmer Noah videre.

LES OGSÅ: Morgan Sulele kommer tilbake til Hadeland i sommer

«BanjoNoah» nærmer seg 5000 avspillinger totalt på Spotify, og det er tydelig at bluegrassånden på Hadeland sprer seg som ild i tørt gress.

– Jeg kjenner ikke til andre banjospillere på Hadeland, men til tross for at jeg har fått høre at jeg er en bondetamp, så er det mange som synes at bluegrass er kult når de hører meg spille, sier Lippert Hermansen.

Lippert har blant annet fått med seg kamerat Emil Evje (16) over i bluegrassterrenget.

– Noah får det til å se enkelt og morsomt ut å spille, og selv om det er mer utfordrende enn først trodd, så har vi det veldig gøy når vi spiller sammen. Jeg spiller munnspill i «Hønene Hos Naboen», men på låtene framover vil jeg spille mandolin, sier Evje.

  Talent på strengeinstrument

  Banjospilling forplikter, og Noah innfrir. Han har spilt banjo aktivt i to år, og selv om banjospillingen foreløpig ikke er mer enn en hobby, så investerer han mye tid i å øve på å spille.

  – Jeg øver omtrent én time hver dag, men det betyr ikke at jeg satser videre på en karriere som artist. Jeg synes bare det er morsomt å lære og å jamme på bluegrass-festivaler.

  Noah får likevel prøvd seg i band-livet, ettersom han også spiller med det lokale bluegrass-bandet Paradise Mountain Boys, der han spiller kontrabass. I tillegg mestrer han mandolin og gitar, samt at han også kan spille piano.

  – Det er læringsrikt og morsomt å være med i et band og å dra på festivaler, men jeg jobber for tiden også på en ny sang. Den kommer til å bli publisert på Spotify, men jeg har også planer om å laste opp en morsom musikkvideo til sangen på YouTube.

  Hva «BanjoNoah» tar for seg i sin neste sang, gjenstår å se.

  LES OGSÅ:


   

  Send tekst og bilder «

  Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

  Artikkeltags