Denne høsten har vært begynnelsen for Sosialistisk Ungdom, ungdomspartiet til Sosialistisk Venstreparti, her på Hadeland. Leder Idunn Rækken Marthinsen har så langt med seg Mari Volden (nestleder), Tonje Ruud Bartnes og Liburn Zhuri på laget.

– Etter skoledebatten på Hadeland videregående skole bestemte vi oss for å ta initiativ. Vi synes alle at politikk er interessant, og fant ut at Sosialistisk Ungdom var det rette partiet for oss, sier Idunn.

Hun forteller at lokallaget arrangerte oppstartsmøte like etter debatten, og at dette var det som fikk ballen til å rulle.

– Akkurat nå har vi fått på plass et veldig lovende fundament for en god forening, men fokuset vårt er uten tvil veien videre. Vi ønsker å skape et aktivt lokallag tilgjengelig for all ungdom her på Hadeland, forteller Mari.

Samlingssted

Idunn og Mari fortsetter med å si at det aller viktigste for dem er å få med ungdom. I sentrum står engasjement blant ungdom, og de ønsker å gjøre Sosialistisk Ungdom til et samlingssted for likesinnede unge på Hadeland.

Engasjement er det som ligger til grunn for all påvirkning i samfunnet, og derfor er det spesielt viktig å skape en plattform for unge mennesker, mener de lokale SU-grunnleggerne.

– Nå som lokallaget er oppe og går, kan vi rette fokuset mot det som virkelig betyr noe og det er å engasjere ungdom til å delta i politikken, sier den nye lederduoen.

De håper også å skape et godt forhold til moderforeningen Sosialistisk Venstreparti lokalt. Målet er å påvirke den lokale politikken så mye som mulig.

– Vi ønsker selvsagt å skape et godt forhold mellom det nye lokallaget og de lokale politikerne, men vi kommer nok også til å «dra dem litt i øra» på vegne av ungdommen, sier Idunn med et glimt i øyet.

Engasjement er viktig

Helt til slutt ønsker de to å understreke at det viktigste er, uavhengig at politisk ståsted, at unge engasjerer seg i politikken.

– Hadeland Sosialistisk Ungdom skaper en plattform for unge på venstresida av politikken, men uansett ståsted er det viktigste at du engasjerer deg, fastslår lederduoen.