Annas (17) travle skoledag er verdt det: – Målet mitt er å ta en internasjonal medalje

Av

Anna Heggen (17) går på NTG Lillehammer. Hun har drevet med langrenn så lenge hun kan huske, og bestemte seg for at etter ungdomsskolen skulle hun satse større.

DEL

Anna sendte selv inn en søknad til Norges Toppidrettsgymnas Lillehammer der hun fortalte litt om seg selv, og sine tidligere resultater. Hun ble tatt inn på et intervju med trenerne på skolen.

– Det gikk omtrent en uke før jeg og 15 andre ble oppringt og fikk vite at vi hadde kommet inn. Jeg søkte på denne skolen fordi jeg hadde lyst til å komme inn i et bra miljø der alle ønsker å bli gode på ski, og hjelper hverandre med å oppnå målene sine, sier Anna.

Mye, men god trening

Hverdagen for en student på NTG er litt annerledes enn hva den vanligvis ville vært. Anna trener mye hver dag.

- En vanlig dag begynner med trening om morgenen, så hjem for å dusje og spise før vi har mer tradisjonell skole. Etter skolen er det rett hjem for å lage middag. Etter dette tar jeg eventuelt en treningsøkt til, og så slapper jeg av og gjør skolearbeid frem til jeg legger meg. I tillegg må jeg lage middag, vaske og støvsuge, men dette er ting jeg var vant til å gjøre før jeg flyttet også, forteller Anna.

– Hvordan er det å bo så langt vekk fra familie og venner?

– Jeg hadde litt hjemlengsel i starten, og dro mye hjem i helgene. Men etterhvert ble jeg godt kjent med de andre, og nå synes jeg at det går veldig bra, sier hun.

Anna Heggen

Navn: Anna Heggen
Alder: 17 år
Kommer fra: Harestua
Idrett: Langrenn
Skole: Norges Toppidrettsgymnas Lillehammer. Anna går sitt andre år på denne skolen

Vil ta en internasjonal medalje

– Hva er målet ditt?

– Målet mitt er å bli en så god skiløper som mulig, og å ta en internasjonal medalje. Dette vet jeg at krever dedikasjon og utrolig mye trening. Jeg vet ikke nå hvor lenge jeg ønsker å satse eller hvor lenge jeg kommer til å ha motivasjon. Men akkurat nå har jeg jo lyst til å prøve å bli så god som mulig, sier hun.

– Jeg tenker at jeg skal gå ferdig videregående her. Deretter vil jeg se hva jeg gjør med studier og utdanning, og hvordan jeg kan kombinere dette med idretten, avslutter 17-åringen.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags