Jeg har vært medlem av Hadeland AUF, ungdomspartiet til Arbeiderpartiet, i omtrent ett år. Hvorfor jeg meldte meg inn vet jeg egentlig ikke, annet enn at jeg alltid har syntes politikk har vært interessant. Jeg er en av dem som har lyst til å forandre verden, og det å bli politisk aktiv var første steget i den retningen.

Det var under valgkampen i fjor høst jeg ble aktiv. Etter å ha stått på stand på skolen, vervet, gått på husbesøk og hengt opp plakater fikk jeg virkelig sansen for politikken.

For meg har det aldri vært noe tvil om hvilket parti jeg vil stemme på. Arbeiderpartiet har alltid appellert til meg, selv om jeg visste lite om politikken deres. Heller ikke i dag vet jeg hva vi mener på alle felt. Det er kanskje normalt? Man kan aldri være helt enig med et parti, men de grunnleggende verdiene og fokusområdene deres sier mye om politikken.

Det beste med å være aktiv, i mine øyne, er alt jeg lærer! Jeg har vært på temamøte om Syria-krisen, om fotball-VM i Qatar, og jeg har lært hvordan Norge i dag står stilt med tanke på arbeidsledighet. Jeg er nestleder i Hadeland AUF, og jeg er medlem av AUF i Opplands Internasjonale Utvalg. Det er utrolig spennende å lære hvordan verden er satt sammen i dag. I tillegg lærer jeg litt om byråkratiet, hvordan jeg skal gå fram for å vedta dokumenter og hvordan jeg skriver formelle uttalelser. Alt dette er erfaringer jeg aldri ville vært foruten.

En annen plusside med politikken er at jeg møter masse nye mennesker! Jeg ble virkelig positivt overrasket da jeg dukket opp på det første møtet, og ble møtt med åpne armer. Det er veldig godt å vite at man har personer bak seg som støtter deg og tror på deg. Nå som jeg har blitt kjent med AUF-ere fra lokallaget og fylket, merker jeg hvor gøy det er å være rundt folk som har samme verdier som meg.

Når jeg er politisk aktiv føler jeg at jeg gjør noe for demokratiet. Selv om jeg ikke er gammel nok til å stemme, får jeg vært med og bestemt hvordan samfunnet skal være. Derfor anbefaler jeg folk å bli politisk aktive – eller i alle fall å ta et politisk standpunkt. Det er utrolig viktig å bruke stemmeretten sin! Om man bytter mening senere, er det absolutt lov å melde seg ut av partiet eller å stemme noe annet ved neste valg. Vi er privilegerte som har muligheten til å kunne bestemme over samfunnet selv, og det minste vi kan gjøre er å ta nytte av det.