Denne sommeren er det, som alle andre somre, mange unge som trenger penger. Noen får det kanskje rett i hånda av mamma, pappa, bestemor eller bestefar, mens andre må jobbe. Uavhengig av hvordan man får tak i penger, må man ha det.

For mange unge er dette sesongen for sommerjobbsøking. Vi skriver søknad, CV og er man heldig kommer man til intervju. Dette virker kanskje enkelt i seg selv, men ikke alltid. For om man skal ha jobb må man ha erfaring, men for å få erfaring trenger man jobb.

Vi er mange ungdommer her på Hadeland og det å få seg sommerjobb kan være både vanskelig og tidkrevende. Vi må vite hvor vi vil søke, og det kan hende vi taper jobben for noen som har erfaring fordi de har vært heldige et annet sted. Eller så kan det hende at arbeidsplassen rett og slett ikke tar inn folk som er under 18 år. Men skulle vi være så heldige å få oss en sommerjobb, er sjansen større for å få videre jobber.

Nå har jeg vært så heldig og fått fast deltidsjobb på en arbeidsplass der jeg trives godt. Jeg får jobbe både sommer, vår, vinter og høst, men det er ikke bare-bare å få tak i en slik jobb. Det er alltid lettere dersom man kjenner en på ”innsiden” som kan framstille deg på en positiv måte. Kanskje har du foreldre som kjenner noen som trenger flere ekstrahjelper på sin arbeidsplass. Mulighetene er mange.

Om man skal ha jobb må man ha erfaring, men for å få erfaring trenger man jobb.

Silje Staxrud, skribent i uRed

Det jeg skal fram til er at det er ikke alltid så lett å få seg sommerjobb eller deltidsjobb på Hadeland, fordi det er fullt av flink ungdom som ønsker seg jobb. Selvfølgelig er det mange som ønsker seg erfaring og ikke minst penger. Det er det som frister oss til å ta opp pc-en, skrive en søknad og levere med et lite håp om å bli ansatt.

Uansett om det er den perfekte jobben for deg eller ikke, eller om det kanskje ikke er den jobben du så for deg i utgangspunktet, er det selvfølgelig verdt erfaringen. Kanskje den neste jobben du får passer deg bedre. Kanskje det blir lettere å få drømmejobben fordi du har akkurat denne erfaringen, eller kanskje den jobben du trodde du ikke passet til, egentlig passer deg når du bare får prøvd ut litt. Uansett er det verdt å prøve å få tak i denne erfaringen, for jeg har allerede lært mye om jobblivet og penger i seg selv, og jeg er fremdeles i mitt første jobbår.