Som tenåring føler jeg at tall har veldig mye å si for hvem du er, og hvor godt likt du kan bli. Enten det er tall på en skala, eller tall på et karakterkort eller på en prøve. Du blir dømt etter hvor godt du presterer på skolen, eller hvor stor vennekrets du har.

Har du ikke flere venner enn du kan telle på fingrene dine føler jeg du blir stemplet som taper. Hvis du ikke får sekser i det letteste faget du har på skolen så er du dum. Har du ikke sommerkroppen 2016 året rundt så er du feit eller lat.

Det som forundrer meg er at det er mange som har vanskelig for å forstå at ikke alle vil ha 200 venner, og at det ikke er slik at alle er like flinke i alt, enten det kommer til skolefag, fysisk aktivitet eller jobbsammenhenger. Det er ikke slik at alle bryr seg om hvordan kroppen ser ut og vil endre den for å blidgjøre andre, men heller har lært å akseptere den kroppen har.

Hvilket antall venner du har, eller hvilket snitt du går ut med i år, eller hvor mye vekta viser, burde ikke definere deg som person. Men jeg føler det er sånn det har blitt. Handlingene og tankene dine er det som definerer deg som person, ikke tall.

Nå som eksamenstiden er her, og sommeren er rett rundt hjørnet, føler jeg ekstra på det at «tall definerer meg». Jeg føler at jeg ikke er bra nok hvis jeg ikke kommer ut med fem på eksamen, eller ikke har sommerkroppen 2016.

Jeg har akseptert og skjønt at jeg er mer enn et tall på en skala og tall på et papir. Jeg vil ikke la tall definere meg som person, og jeg håper at flere ikke vil la seg defineres av det heller.