Alida Marie Magnussen: Det er de gode nyhetene vi trenger at blir framstilt i media

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarMedia påvirker oss hele tiden. Det er en informasjonskilde, underholdning, læreplattform og mye mer som vi kan ta nytte av i hverdagen vår. Gjennom mediene tilegner vi oss informasjon om resten av verden og samfunnet rundt oss.

Vi leser blant annet om statskonflikter, alvorlige lovbrudd og klimautfordringer. Media er en viktig kilde for oss og vi bruker den flere ganger om dagen i form av nyheter, sosiale medier og forskjellige former for kommunikasjon. Det jeg skal fokusere på i denne artikkelen er mangelen på gode nyheter i media, og da spesielt nyhetsplattformer.

Selv om dagens verdenssamfunn er preget av mye krig og kriminalitet like mye som drastiske klimaendringer og fattigdom, er det også mye bra som skjer i verden. For en stund siden fikk jeg opp en artikkel som het noe som «5 gode nyheter å være glad for» på VG sin app «Peil». Denne inneholdt blant annet oppturer om reduksjonen av søppel i havet og at det nå er betydelig mindre fattigdom i verden.

Dette var nyheter som jeg er ganske sikker på at det ikke var så mange som visste om i det hele tatt. Nyheter som samfunnet trenger for å få en balanse mellom godt og vondt. Det er viktig at alle har kunnskap om at gode ting også skjer og at det er forbedringer samt at det blir bedre.

Da jeg skulle finne relevante artikler i forbindelse med denne artikkelen, viste det seg at dette var vanskeligere enn jeg hadde sett for meg. Bare det at det er så vanskelig for meg å finne en artikkel som handler om gode nyheter i verden er en bekymring i seg selv. Det skal ikke være så vanskelig å finne gode nyheter å lese om både innenriks og utenriks.

Det er viktig å vite hva som skjer i verden både på godt og vondt. Hvem var det som bestemte at vi bare trengte å lese om tragediene og katastrofene som omfatter vår verden i dag? Hvem bestemte at det ikke er like viktig å lese om oppturene som kan forme framtiden vår som det at et land i Midtøsten er blitt utsatt for nok et terrorangrep?

Det er de gode nyhetene vi trenger at blir framstilt i media. Ikke bare er det viktig å bli informert om situasjonen i andre land, men det er også en stor indikasjon på hvor vi står når det gjelder diverse mål som for eksempel FN har for verden. Det er disse målene, nyhetene og resultatene vi går ut ifra når vi setter nye mål og gjør vårt beste for å få leve i en bedre verden.

Alida Marie Magnussen

Alida Marie Magnussen (18) kommer fra Grua. Hun er skribent i uRed, liker å være aktiv og å se på tv-serier. Hun liker å være med venner og hun går siste året på studiespesialisering på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags