Alida Marie Magnussen: Dyrene vi ikke ser

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarJeg har egentlig aldri vært så veldig glad i dyr. Jeg har aldri vært hestegæren eller hatt lyst på hund, men jeg har alltid vært litt glad i sånne store dyr man ser i dyreparken og i sydligere strøk.

Elefanter, sjiraffer og løver som løper rundt i det fri og som bare lever livet helt uvitende om hvordan resten av verden behandler naturen de lever i. Det er noe med de dyrene, selv om jeg ikke ser de med mindre jeg oppsøker dem, så vet jeg at de er der og lever som regel fritt rundt omkring i verden.

Men selv om man ser på elefanter og disse dyrene som frie dyr som har det bra og lever fritt, så er ikke dette virkeligheten som eksisterer i dag. Løver blant annet har ifølge WWFs kilder blitt redusert til bare 20.000 i verden, de er i fare for å dø ut.

Dette er på grunn av både tap av bosted og konflikter med mennesker. Greia er at det er så få som vet om dette, og når det ikke er så mange som vet om det, så er det heller ikke så mange som hjelper til for å forbedre det.

Jeg kan ærlig innrømme at jeg heller ikke visste noe om at det var såpass mange dyr som var utrydningstruet i dag. Det er dyr som vi alle kjenner til og som mange lar seg selv fascineres av, men allikevel er det et stort problem som er blitt lagt litt skygge på.

Jeg er som sagt ikke en stor dyreentusiast, men jeg er ganske glad i elefanter. Derfor bestemte jeg meg for å bli en elefant-fadder, for å prøve å bidra litt. Når man registrerer seg får man informasjon om hva pengene du gir kommer til å gå til. Det som overrasket meg var at jeg visste ikke at det var så mye problemer som elefanter har.

Selv om jeg liker elefanter har jeg aldri tenkt over at de også kanskje begynner å bli truet. Etter dette søkte jeg litt rundt og fant da ut at elefanter og løver bare er en liten del av de flere hundre dyrene som er truet.

Disse dyrene ligger litt i skyggen for oss. Vi omgås ikke med dem og dermed går ikke oppmerksomheten og interessen automatisk mot dem. Men det at det er så mange dyr som er blitt litt gjemt bort og glemt og dermed er i ferd med å dø ut er jo også tegn på at verden endrer seg og at noe må blir gjort, fordi vi er dyr vi også, og før vi vet ord av det så forsvinner vi også. 

Alida Marie Magnussen

Alida Marie (18) kommer fra Grua. Hun er skribent i uRed, liker å være aktiv og å se på tv-serier. Hun liker å være med venner og hun går siste året på studiespesialisering på Hadeland videregående skole.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags