Juliane Fossheim: Oppfør deg som folk på vegen!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarJeg er en relativt ny sjåfør. Jeg har hatt førerkortet i omtrent et halvt år og har hatt mange timer bak rattet under øvelseskjøring. Jeg skal være den første til å si at jeg ikke har mye erfaring, men tør påstå at jeg kjører trygt og ikke er en fare for andre eller meg selv i trafikken.

Fremdeles er det noen som velger å være drittsekk mot meg i trafikken.

Jeg kjører en gammel Toyota Corolla, som frakter meg fra post A til post B. Den starter hver dag, og har aldri sviktet meg når jeg skal ut å kjøre. Selv om den ikke er den sterkeste eller største bilen man kan få tak i, funker den 100 prosent på vegen.

Den gamle bilen kan ikke måles opp mot en splitter ny bil, verken på fart eller kraft. Selv om man har en ny og fin bil, betyr ikke det at man trenger å kjøre fort eller som en drittsekk. Jeg har spesielt merket på dette som kjører en gammel bil: folk blinker med lys og tuter uten grunn – bare for å være drittsekker.

Jeg tror jeg kan snakke for flere når det gjelder å kjøre en gammel bil, og føle seg litt undertrykket på vegen. Det er en spesiell hendelse som jeg synes var skikkelig ekkel. Jeg kjørte hjem fra jobb en kveld, og det hadde allerede begynt å bli mørkt. For å komme hjem må jeg kjøre på smale og trange veger, og det tilsier også at jeg må kjøre sakte. Fremdeles hadde jeg en bil bak meg, som la seg helt oppi baken på bilen min. Han kjørte forbi i full fart, og jeg ble presset ut i grøfta. Han tuta med bilhorna og blinka med nødlysene. Jeg skvatt til og hadde ikke noe annet valg enn å bråbremse og prøve å stoppe.

Slike situasjoner er HELT unødvendig og kan fint bli unngått hvis man bare hadde oppført seg som folk på vegen.

Jeg ber ikke om mye av andre trafikanter, annet enn å beholde vanlig folkeskikk og oppføre seg som folk på vegen.

Juliane Fossheim

Juliane Fossheim (19) kommer fra Brandbu og er skribent i uRed. Hun liker å drive med hest, se på TV- serier og være med venner. Eller går hun siste året på studiespesialiserende på Hadeland VGS.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags