Elisabeth (14) fortalte statsråden hva som er viktig for ungdom

HØYREGJENG: Sandra Bruflot (leder Unge Høyre), Maria Barstad Sanner (generalsekretær i Unge Høyre), Linda Helleland (Barne -og likestillingsminister) og Elisabeth Tangen.

HØYREGJENG: Sandra Bruflot (leder Unge Høyre), Maria Barstad Sanner (generalsekretær i Unge Høyre), Linda Helleland (Barne -og likestillingsminister) og Elisabeth Tangen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Elisabeth Tangen fra Gran ga innspill til Barne- og likestillingsminister Linda Helleland da hun hadde arbeidsuke i Unge Høyre. Her kan du lese hvordan Elisabeth selv opplevde den spennende uka.

DEL

Som alle andre 9.-klassinger har jeg hatt PRYO-uke. Dette er en uke hvor ungdomsskoleelever skal få prøve seg i arbeidslivet, og prosessen går fra å skrive jobbsøknad til å takke pent for seg.

Som politisk aktiv passet det godt å jobbe med sekretariatet til Unge Høyres Landsforbund. De holder til på Høyres Hus, i Oslo.

Førsteinntrykk

Den første dagen jeg skulle arbeide var jeg både spent og nervøs – det var tross alt flinke politikere jeg skulle jobbe med gjennom uka. Selv om jeg var nervøs, gikk det bra. Alle på kontoret møtte meg med et smil, og hadde gledet seg til jeg skulle komme på besøk.

Planen for uka var allerede lagt, og første dagen skulle jeg være med å besøke hotellet hvor Unge Høyres landsmøte 2018 (UHLM18) skal avholdes. Jeg fikk også i oppgave å skrive et leserinnlegg, som Maria Sanner (generalsekretær i Unge Høyre) og Sebastian Otterhals (organisasjonsrådgiver) hjalp meg med.

LES OGSÅ:

Dagen etter dro Sandra Bruflot (leder av Unge Høyre), Maria og jeg på møte med Norsk olje og gass. Senere besøkte vi også Linda Helleland på Barne- og likestillingsdepartementet for å snakke om ungdomspolitikk og hva som er viktig for ungdom.

Her ble også mine utspill mottatt med glede, som er godt å høre når saken vi diskuterte faktisk handlet om ungdom.

På Stortinget

Senere i uka fikk jeg også lov til å jobbe sammen med sosiale medier teamet (SoMe-teamet) til Høyre på Stortinget. Først fikk jeg være med på morgenmøte, hvor vi snakket om nyhetsbildet for dagen.

Senere satt jeg på kontoret til SoMe-teamet, og jobbet mye med Mehmet Kaan Inan, som også er nestleder i Oslo Unge Høyre. Helt på slutten av dagen fikk jeg også være observatør på Høyres gruppemøte, som var stas for en ung politiker.

Dagen etter ble jeg med Oslo Unge Høyre og verve-teamet på skoleaksjon for å informere ungdom ved Kongshavn VGS om Unge Høyre og hva de står for. Tilbake på Høyres Hus jobbet jeg litt med å hente informasjon om marin forsøpling, og Sebastian holdt en lærerik presentasjon om hva som gjør en person til en god leder.

Resten av uka jobbet jeg med Cecilie Jensen i SoMe-teamet. Heldigvis for meg var det tacolunsj, kake på kontoret og kort arbeidsdag denne dagen, og plutselig var PRYO-uka ferdig.

Klar for arbeidslivet

Uka var utrolig lærerik og spennende, og jeg gleder meg enda mer til arbeidslivet. Forhåpentligvis er det denne retningen jeg tar videre, etter hvert som jeg skal begynne på videregående og senere studere.

Det jeg kommer til å ta med meg videre er nok at å stå opp tidlig for en lang arbeidsdag går helt fint når du trives med og brenner for det du driver med.

Elisabeth Tangen

Elisabeth (15) kommer fra Gran. Hun er skribent i uRed, liker å lese bøker og er glad i å trene. Hun går i tiende klasse ved Kristelig Gymnasium og er aktiv i Unge Høyre.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags