Til skoleleie ungdommer: Slutt å klag på det norske skolesystemet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Ti års skolegang er obligatorisk for alle i Norge. Deretter kan man velge om man vil gå videre på en videregående skole. Oftest er det dette mange velger å gjøre for å sikre seg en god utdanning og mest sannsynlig en stabil jobb og inntekt i framtiden. Dette er en god løsning for mange, og jeg er en av dem som har valgt å ta videregående utdanning.

Gjennom min snart tolv år lange skolegang, har jeg erfart både dårlige vikarer, uforståelig undervisning og ikke minst til tider lite motivasjon på grunn av disse tingene.

Selv om skolen ikke alltid har vært like morsom og læringsrik som jeg kanskje skulle ønsket, har jeg kommet ganske langt. Jeg har ikke gitt opp, fordi jeg tenker slik: «Tenk på alle de barna i verden som ikke har mulighet til en god utdanning, eller noen gang har muligheten til å ha en god inntekt.»

Ifølge forskning.no, er det cirka 57 millioner barn i fattige land som ikke får gå på skole. Over halvparten av verdens barn som nektes skolegang, bor i Afrika sør for Sahara og i Vest-Asia. Disse områdene er fylt av fattige familier, som ikke har råd til å sende barna på skole.

Faktisk er skolegang den mest effektive måten å løfte mennesker ut av fattigdom på. Hvis et barn får utdanning, har de større forutsetninger for å få jobb, og kanskje til og med en sikker inntekt.

Ingen barn fortjener å leve et liv i fattigdom, hvor det bare er et problem å skaffe mat og rent vann. Etter min mening, er ikke dette å leve et liv. Det er å overleve. Vi i Norge går gjennom våre I-landsproblemer, som hvilken jakke som passer til en blå bukse, mens over 57 millioner barn lever i fattigdom og sult.

Norske ungdommer klager på kjedelig undervisning eller dårlige vikarer, men vi burde tenke på alle de barna som ikke får utdanning eller skolegang.

Så til skoleleie ungdommer: slutt å klag på det norske skolesystemet, vi er heldige!

Juliane Fossheim

Juliane (18) bor på Hennung og er skribent i uRed. På fritiden liker hun å drive med hest. Ellers liker hun å se på serier og være med venner. Hun liker også å lese bøker og å trene.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags